Ekonomi HAVARAY TUZLA’DA FİYATI KATLAYACAK

HAVARAY TUZLA’DA FİYATI KATLAYACAK

14.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak havaray için Tuzla’da düğmeye basıldı. D-100 Karayolu ile sahil arasında yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat 2015’te ihale edilecek.

HAVARAY TUZLA’DA FİYATI KATLAYACAK

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Havarayın ekonomik ve sosyal anlamda bölgeye katkıları olacak. Tuzla, bu projenin de uygulanmasıyla yepyeni bir kimlik kazanacak” dedi.
Konut üreticileri havaray projesinin, trafiği rahatlatmasının yanında emlak değerlerini de artıracağını ifade ettiler.

‘Yüzde 87 prim’
Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Tuzla’nın 4 ulaşım arterini birleştiren konumuyla değer kazandığını belirterek, şunları söyledi:
“Pendik İDO, Marmaray, Sabiha Gökçen, D100 ve otoban gibi etmenler ilçenin çok fazla ilgi görmesini sağlıyor. Bunun üzerine havaray da gelirse prim getirisi daha da artacak. Yüzde 87 civarında bir prim artışı gözlemledik. Şu anda genel satışlarda ve mevcut oturanlar anlamında önemli bir gelişme olduğunun bilinciyle bekliyoruz. Hem bizim son konutlarımızın satışını hızla ivmelendirecek, hem de bölgeye yatırım ve oturumcu çekecek.”
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Ulaşım her işin temeli. Havaray da özellikle havaalanı tarafına bağlanacak diye düşünüyoruz. Bölgeye yeni bir popülerlik getirecek. Çünkü bölgede zaten hızlı bir gelişme var. 2015 - 2016 Tuzla açısından yatırım yılı olacak. Bizim Lokum Evler projemiz de bölgede. Ayrıca bölgede daha önce yaptığımız pek çok proje var. Bizler için satış ivmelenmesini sağlar” dedi.
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Tuzla ve civarında pek çok kamusal proje yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:
“Biz de bir konut projesi yaptık, karma bir projemiz de sürüyor. Bölgede üniversite ve hastane gibi yeni yatırımlar da artıyor. Üstüne havaray da gelince sadece İstanbul açısından değil bütün bir Anadolu yakası, Güney Marmara, Kuzey Ege ile bütünleşerek önemli bir alan haline gelecek.”

‘Hak ettiği yere...’
Aydoğan Group Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, havaray projesinin bölgeye önemli katkıları olacağını kaydederek, şunları söyledi:
“Bölgedeki projemiz haziranda bitiyor. Ancak Tuzla’da yeni yerler bakıyoruz. Tuzla hak ettiği yerde değildi, önümüzdeki süreçte bu hak ettiği yeri alacak. Özellikle Tuzla’da iyi işler yapan müteahhitlerin yer alması ve giderek çoğalması bölge açısından önemli bir gelişmedir. Fiyatlar eskisi gibi değil, arsa değerleri oldukça arttı. Bizim Aydoğan Park Tuzla 1 ve Aydoğan Park Tuzla 2 projelerimizde lansmanda 2 bin 700 TL olan metrekare fiyatlarımız bir yıl içinde 3 bin 750 TL’ye çıktı.”

Haberin Devamı

8 hat olacak
İstanbul için toplam 8 havaray projesi planlanıyor. Bunlar, Beyoğlu - Şişli (5.8 kilometre), Zincirlikuyu - Beşiktaş - Sarıyer (4.5 kilometre), 4. Levent - Gültepe - Çeliktepe - Levent (5.5 kilometre), Ataşehir - Ümraniye (10.5 kilometre), Sefaköy - Kuyumcukent - Havaalanı (7.2 kilometre), Maltepe - Başıbüyük (3.6 kilometre), Kartal Sahil - D 100 - Tuzla (5 kilometre) ve Sabiha Gökçen Havalimanı - Formula (7.7 kilometre).