Ekonomi Hayırsevere KDV istisnası

Hayırsevere KDV istisnası

29.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Hayırsevere KDV istisnası

TBMM Genel Kurulu’nda kamuoyunda KDV tasarısı olarak bilinen tasarının 8 maddesi kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeler şöyle:

Haberin Devamı

- Arsasını müteahhide veren arsa sahibi, bunun karşılığında sadece aldığı konut veya iş yerleri için KDV ödeyecek.

- Müzayede mahallerinde satış yapanlar, KDV mükellefi olacak.

- Fazla veya yersiz hesaplanan ve Hazineye ödenen vergi, Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği usul ve esaslara göre işlemi yapan mükellefe iade edilecek

- Gümrüksüz satış mağazalarında satılmak üzere bu mağazalara veya bunların depolarına yapılan teslimler, KDV’den istisna tutulacak.

- Hayırseverlerce ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bağışlanmak üzere yapılan okul, sağlık tesisi, 100 yatak kapasitesinden az olmamak üzere (kalkınmada öncelikli yörelerde 50 yatak) öğrenci yurdu ile çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, bakım ve rehabilitasyon merkezi, ibadethaneler, Diyanet İşleri Başkanlığı denetimine tabi yaygın din eğitimi veren tesisler, gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kampı inşası dolayısıyla bağışta bulunacaklara yapılan teslim ve hizmetler, KDV’den istisna tutulacak.

Haberin Devamı

- Sağlık Bakanlığı’nca izin verilen gerçek veya tüzel kişilerce, Türkiye’de ikamet etmeyen yabancılara sağlık kuruluşlarında verilen koruyucu hekimlik, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri vergiden muaf olacak.

Yazarlar