Ekonomi ‘Hayvanı yeme götürelim’

‘Hayvanı yeme götürelim’

07.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Genel Başkanı Ahmet Hacıince, ülkenin kırmızı et üretiminin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 0.7 gerileyerek yaklaşık 1 milyon 118 bin 695 ton olduğunu belirterek, “Türkiye’de kırmızı et üretiminin artması için üretim maliyetlerinin düşmesi lazım. Biz etçil hayvanımızın ayağına yem götürüyoruz, hayvanı yeme götürmemiz gerekiyor. Bu sayede hem maliyetler düşer hem de kendi meralarımızdan faydalanmış oluruz” diye konuştu.

‘Hayvanı yeme götürelim’

Bölgesel hayvan ırklarının korunmasının önemine işaret eden Hacıince, yurt dışından sürekli hayvan getirmenin fiyatın düşmesinde kalıcı etkisinin olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Kesimhaneden tüketiciye...

Eti doğrudan tüketiciye ulaştırma yöntemlerinin de geliştirilmesi gerektiğine de dikkati çeken Hacıince şöyle devam etti: “Etin pazarlanmasında, hayvanın kesimi sonrasında kesimhanelerden doğrudan tüketiciye ulaşımının sağlanması önemli. Mevcut yapıdaki komisyoncuların ve yeni Hal Yasası’nda ‘tüccar’ olarak nitelendirilen kişilerin bu sisteme daha iyi entegrasyonunun sağlanması gerekiyor. Hayvan hareketlerinin etkin kontrolü için hayvan pazarları, hayvan borsaları ve kesimhanelerin ortak kullanımına sunulan Hayvan Hareket Sistemi kullanıma açılmalı.”