Ekonomi Hediyeler teknolojiden!

Hediyeler teknolojiden!

11.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karne hediyesi olarak acaba ne alsam diyenlerin imdadına teknoloji yetişiyor. Klasik hediyelerin yerini üç boyutlu yazıcı, drone, kod yazma kiti, uçan kaykay, sanal gerçeklik gözlüğü gibi ürünler alıyor

Hediyeler teknolojiden

Yoğun bir eğitim yılının ardından okullar kapanırken, tatile çıkan çocuk ve gençler de hediyelerini bekliyor. Başarılı karneleri ödüllendirmek isteyen anne babalar hediye arayışını sürdürüyor. ‘Acaba ne hediye alsam’ diyenlerin ilk baktığı alan ise teknoloji. Cep telefonu, tablet, notebook gibi klasik hediyelerin yerini ise artık günümüzde daha sıra dışı olanlar alıyor. Başarılı karneler artık üç boyutlu yazıcı, drone, kod yazma kiti, uçan kaykay, sanal gerçeklik gözlüğü gibi hediyelerle ödüllendiriliyor. Yaz tatili boyunca öğrencileri oyalayabilecek sıra dışı hediye seçeneklerine göz attık.

Haberin Devamı

Üç boyutlu seçenek

3D yazıcı: Üretim teknolojisinde devrim yaratacak değişikliklere imza atan bu yazıcılar yavaş yavaş evlere de girmeye başladı. Şu anda fiyatları biraz yüksek olsa da çocuk ve gençlerin üretim ve tasarım becerisini ciddi oranda geliştirebilecek nitelikteler. Bu teknoloji sadece tasarımcılara ve mühendislere değil, isteyen herkese keşfetme ve yenilik yapma fırsatı sunuyor. 3D yazıcılar henüz yeni ama son kullanıcı dostu olmaya başlıyorlar.

Kod yazma kiti: Kod yazma veya geliştirme, bir yazılımı sıfırdan oluşturarak meydana getirme ya da bir yazılımı geliştirmek için o yazılıma ekstradan kod dizgileri eklemek anlamına geliyor. Arduino kitabı ve kitleri alabilirsiniz.

Arduino, açık kaynak kodlu bir mikrodenetleyici kart. Açık kaynak kodlu üzerinde program geliştirmek basittir. Aynı kart üzerinden hem programlanır hem test edilebilir.

Haberin Devamı

Sıradışı olun

VR gözlük: Sanal gerçeklik gözlüğü de gelişen teknolojiler arasında. Bu gözlüklerle bir filmi izlerken, oyun oynarken veya televizyon ekranında 3D film izlerken görüntüyü daha gerçekçi algılama sağlanıyor ve izlenilen şeylerden daha fazla zevk alınıyor. Gelişen teknolojiyle bu gözlükler sayesinde kullanıcılar kendilerini oynadıkları oyunun, izledikleri görüntülerin gerçekten içinde hissediyor.

Giyilebilir teknoloji: Akıllı saatler, bileklikler de öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği hediyelerden. Tatilde yapacakları hareketi ve sporu ölçüp daha sağlıklı olabilirler. 200 TL ile 50 bin TL arasında fiyat seçeneğininin bulunduğu akıllı saatlerde market markaları da yer alıyor.

Eğlence artık havada!

Hediyeler teknolojiden

Drone

Türkçesiyle insansız hava araçları yani İHA’lar karne için de hediye seçenekleri arasında yerini alıyor. Bu eğlenceli teknolojik oyuncaklar hem iş hem de eğlence amaçlı kullanıma sahip. Hobi amaçlı olanlarını artık pek çok teknoloji marketinde bulmak mümkün. 99 TL’den 359 TL’ye kadar fiyat skalasında çeşitli model ve özellikte drone satılıyor. Drone’lar teknoloji severlerin yeni eğlencesi.

Hediyeler teknolojiden

Hoverboard

İki tekerlekli uçan kaykay. Türkiye’de de satılıyor. Hareket sensörü var. Hafif şekilde öne eğildiğinizde öne, arkaya eğildiğinizde arkaya gidiyor. Ayağınızı sağa bastırınca sağa, sola bastırınca sola dönüyor. Saatte 10-15 km hız yapıyor. Küçük gövdesi, hafif ağırlığı ve taşımasının kolaylığıyla ilgi çekiyor. Yılın en ilginç hediye seçenekleri arasında yer alıyor. Türkiye’de kullanımı henüz yaygın değil ama pek çok internet sitesi ve satış mağazasında bulunması mümkün.

Haberin Devamı

Satışlara karne dopingi

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, karne hediyesi için en çok akıllı telefonlar, notebooklar, tabletlerle oyun ürün ve aksesuarlarının tercih edildiğini belirterek, “Bu yıl özellikle oyun notebooklarında bir canlanma olmasını bekliyoruz. Gençler, bu notebookların güçlü özelliklerini ve kendilerine yaşattıkları deneyimi keşfetmeye başladılar. VR gözlükler, akıllı saatler, giyilebilir teknolojiler, hoverboard ve drone gibi akıllı oyuncakların bu yılın alternatif hediyeleri arasına gireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Gürcan, teknolojiden daha fazlasını bekleyen ve tercihini bu yönde yapan yeni neslin tercihlerine paralel olarak karne döneminin bereketli geçeceğini dile getirerek, “Bununla birlikte yaklaşan Babalar Günü de hareketli günlerin devamlılığını sağlayacak. Karne dönemi ve Babalar Günü’nün etkisiyle bu dönemde satışlarda geçen yıla göre ortalama yüzde 15-20 seviyesinde artış bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN

Hediyeler teknolojiden

Yavaş çekim video özelliği ile geldi

Sony Mobile, şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia XZ Premium’un Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi. Telefon, süper yavaş çekim özelliğini sunan Motion Eye kameraya sahip olmasının yanında 4K HDR ekrana da sahip. 5.5 inç’lik ekranı var. 19 MP, motion eye kamera, 13 MP ön kamerası bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 1 Gbps’ye kadar süper hızlı indirme diğer özellikleri arasında. Xperia XZ Premium’da yer alan Öngörücü Çekim özelliği, kamera açıldığı anda hareketi tespit edip görüntüleri kendi belleğine kaydetmeye başlıyor ve siz deklanşöre basmadan bir saniye önce başlamak üzere kaydettiği dört fotoğraf arasından seçim yapmanızı sağlıyor.