Ekonomi Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası’nı yaptırdı

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası’nı yaptırdı

05.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından paylaşılan güncel rakamlara göre Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50’ye ulaştı. DASK’ın, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, Türkiye’deki tüm konutların Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alınması vurgulandı ve 7’den 77’ye deprem bilincini güçlendirme mesajı verildi.

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası’nı yaptırdı

DASK’ın açıklamasında, “1999 yılında yalnızca 500 bin civarında olan deprem teminatlı konut sayısı, bugün itibariyle 9 milyona yaklaştı. Bugün Türkiye’de dakikada 15 kişi Zorunlu Deprem Sigortası yaptırıyor. Günde sadece 37 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün” denildi.

Haberin Devamı

Model oldu

DASK’ın kuruluşundan bu yana yapılan hasar ödeme miktarının 187 milyon liraya ulaştığı belirtilen açıklamada, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlar ile deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, dev dalga veya yer kaymasının sigortalı binalarda neden olacağı hasarları poliçede belirlenen limitler dahilinde hızla karşılandığı kaydedildi. DASK’ın ödeme gücünün 18 milyar liraya ulaştığı kaydedilirken, son yıllarda başta Pakistan, İran, Güney Kore, Kazakistan gibi ülkeler olmak üzere birçok ülke ve bölgenin DASK modelini örnek alarak kendi çalışmalarını yürüttüğü ifade edildi.