Ekonomi Her yere elektrikli araç şarjı kuracak

Her yere elektrikli araç şarjı kuracak

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zorlu Enerji Grup Başkanı Sinan Ak, şu anda İstanbul-İzmir-Ankara yolu üzerinde kurdukları 10 hızlı şarj istasyonunu, bu yıl sonuna kadar 25’e çıkaracaklarını belirterek, “2019

Her yere elektrikli  araç şarjı kuracak

Zorlu Enerji Grup Başkanı Sinan Ak, şu anda İstanbul-İzmir-Ankara yolu üzerinde kurdukları 10 hızlı şarj istasyonunu, bu yıl sonuna kadar 25’e çıkaracaklarını belirterek, “2019 sonunda Türkiye’nin her yerini elektrikli araçla dolaşabilecek şekilde bir sistem oluşturarak 200 ayrı lokasyonda hızlı şarj istasyonu kuracağız ve 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

4 araç aynı anda

Ak, Antalya’daki enerji zirvesinde Zorlu Enerji Solutions (ZES) markasıyla kurdukları hızlı şarj istasyonu modelini anlattı. Vestel’in hızlı şarj istasyonu konusundaki Ar-Ge çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ve seneye seri üretime geçmeyi planladığını belirten Ak, bir istasyonda aynı anda dört aracın şarj edilebildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Biz bu istasyonların sayısını bu yıl sonuna kadar 25’e çıkaracağız. 2019 sonunda Türkiye’nin her yerini elektrikli araçla dolaşabilecek şekilde bir sistem oluşturarak 200 ayrı lokasyonda hızlı şarj istasyonu kuracağız ve 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Böylece, Türkiye’nin her tarafına elektrikli araçla gidebilecek şekilde bir hızlı şarj istasyonu ağı olacak. Ayrıca bir de aplikasyon geliştirdik ve hala üzerinde çalışıyoruz. Araçlar, aplikasyon üzerinden rezervasyon yapılıp şarj edilebilecek.”