Ekonomi Hint yollarına Türk transfer

Hint yollarına Türk transfer

11.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, Nissan Hindistan Başkanı olarak atandı.

Hint yollarına Türk transfer

Nissan’dan yapılan açıklamaya göre, 2015’ten bu yana Nissan Türkiye Genel Müdürü olan Özkök, dün itibarıyla şirketin Hindistan operasyonlarından sorumlu başkan olarak görevlendirildi.

Haberin Devamı

Hindistan’ın Gurgaon şehrindeki Nissan Motor India Private Ltd. şirketinde görev yapacak Özkök, bu ülkede Nissan ve Datsun markaları için satış ve pazarlama, Ar - Ge ve üretimi kapsayan tüm fonksiyonlardan sorumlu olacak.

Hindistan, 4 milyon adetten fazla sektör hacmi ile Afrika, Orta Doğu ve Hindistan bölgesinin en büyük pazarı olma özelliği taşıyor. Renault ortaklığındaki ittifak ile birlikte, Nissan’ın Hindistan’da ayrıca yıllık 480 bin otomobil kapasiteli bir de fabrikası bulunuyor.

Özkök’ün ardından, son görevi Citroen Türkiye Genel Müdürü olan Emre Doğueri, Nissan Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. İstanbul’da görev yapacak olan Doğueri, Nissan’ın Türkiye operasyonları ile birlikte Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden de sorumlu olacak. Doğueri otomotiv sektöründe Türkiye, Fransa, Cezayir ve Suudi Arabistan’da 20 yıllık bir deneyime sahip.