Ekonomi Hızlı işlemci doping katıyor, bu kez işi ‘akıllı kılıf’ bitiriyor

Hızlı işlemci doping katıyor, bu kez işi ‘akıllı kılıf’ bitiriyor

21.03.2011 - 00:50 | Son Güncellenme:

Çift çekirdekli işlemci ve iki kat büyük hafızasıyla ‘hız’ tarafında kardeşine ciddi fark atan iPad 2, ön yüzünü kaplayan kılıfıyla ‘zekice’ bir çıkış yapıyor

Hızlı işlemci doping katıyor, bu kez işi ‘akıllı kılıf’ bitiriyor

Bir iPad kullanıcısı olarak ilk bakışta iPad 2: “İnce, hafif, göreni etkileyici şık tasarım, zekice düşünülmüş akıllı bir kılıf...” Başta bu dört özellik olmak üzere yeni nesil birçok yanıyla kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gören, ilk haftasında 1 milyon adet satarak tükenen, online siparişte 3-4 hafta sıraya girilen iPad 2 test için nihayet elimizde. ABD’de geçen hafta satışa çıkan, Türkiye’ye ne zaman geleceği belli olmayan iPad 2’deki en belirgin fark kesinlikle incelik olarak karşımıza çıkıyor. Bir önceki modele göre 5.6 milimetre daha ince bir forma giren cihaz, ağırlık tarafında 140 gram hafiflemiş durumda.

Katlanıp masaya konuyor
Tablet bilgisayarın ekranını kapatan ‘akıllı kılıf’ ise iPad 2’yi farklı bir yere taşıyor. Bu kılıf uzay elbisesinin imalatında kullanılan malzemeler kullanılarak üretilmiş. Mıknatısla cihaza yapışan kılıf, bir yandan ekranı koruyor diğer taraftan da batarya gücüne katkı için cihazı uyku moduna alıp, çıkarıyor. Kılıf kapatıldığında cihaz ‘uyku moduna’ geçiyor, kapak açıldığında bilgisayar aktif hal alıyor. Bu kılıf basitçe katlandığında, arka yüze oturuyor ve iPad’in masada kullanım formuna girmesine yardımcı oluyor. Cihazın sadece ekran bölümünü koruyan, arka yüzü ise darbeye, çizilmeye karşı açıkta bırakan kılıf 12 farklı renkte, 39 dolardan satılıyor.

Ekranı büyütmek mümkün
“Ekran boyutu, fiyat ve kapasite” olarak bir önceki modelle aynı özellikleri taşıyan iPad 2’nin teknolojik üstünlüklerine bakıldığında “çift kamerası, hızlı A5 işlemcisi ve HDMI girişiyle PC, projeksiyon ve TV’lere bağlanıyor olması” dikkat çekiyor.
Kamera ile video ve fotoğraf çekimi cep telefonlarıyla kıyaslandığında ekran boyutu yüzünden çok da kullanışlı durmuyor. Buna karşılık FaceTime programıyla iPad 2 ve iPhone 4 kullanıcılarıyla Wi-Fi ağı üzerinden ücretsiz görüşme yapıyor olmak kullanıcıların ilgisini çekebilir.
HDMI ile birlikte iPad’deki içeriğin daha büyük ekranlara yansıtılması mümkün oluyor. Bunun için kullanılan adaptörün satış fiyatı 39 dolara işaret ediyor.

Fİyat İle boyutu aynı... daha İnce, daha hafİf...

Hızlı işlemci doping katıyor, bu kez işi ‘akıllı kılıf’ bitiriyor


Türkiye ile ilgili önemli notlar
* 3G destekli iPad 2 önceki modelde olduğu gibi “micro sim kart” kullanıyor. Bu yüzden Türkiye’ye gelen cihazı pasaporta kaydettirmek ardından bir operatörden yeni bir data (internet) hattı almak gerekiyor. Cihazla internete sadece Wi-Fi ağı üzerinden bağlanmak isteyenlerin bu işlemi yapmasına gerek yok.
* iPad 2 de tam takım Türkçe klavye desteğini sunmuyor.
* Türkiye’ye ilk iPad’in gelişi 6 aylık bir süreyi aşmıştı. Cihaz bu süreçte Apple Bilkom tarafından değil farklı kanallardan (Migros, Avea, Gold) satılmıştı. iPad 2 konusunda da benzer bir senaryo önümüzde duruyor.
Bu ayın 25’inde Yunanistan dahil birçok pazarda satışa çıkacak olan ürünün Türkiye’ye geliş tarihiyle ilgili bir bilgi verilemiyor.