Ekonomi Hollande PSA’nın peşini bırakmıyor

Hollande PSA’nın peşini bırakmıyor

11.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Clio 4 üretiminin büyük bölümünün Türkiye’de yapılmasına muhalefet eden Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Renault’nun peşini bırakmamış, hatta devlet hissesini artırma tehdidinde bile bulunmuştu. Şimdiki Cumhurbaşkanı François Hollande ise, 8 bin kişiyi işten çıkarıp, Fransa’daki bir fabrikasını kapatabileceğini açıklayan PSA Peugeot Citroen’in peşini bırakmıyor.

Hollande PSA’nın peşini bırakmıyor


Fransa hükümeti, PSA’nın işten çıkarma planlarını araştırmak üzere özel bir danışman atamaya karar verdi. Söz konusu danışmanın, PSA’da yeniden yapılanma planları çerçevesinde işten çıkarmalar ve fabrika kapatmanın kaçınılmaz olup olmadığını araştırmakla görevli olacak. Elbette amaç, bu işten çıkarma planının önlenmesi olacak.

Hükümetin atadığı özel danışman Emmanuel Sartorius’nun, ilk etapta temmuz ayında PSA Başkanı Thierry Peugeot ile görüştüğü ve yeniden yapılanma planını tartıştığı belirtiliyor. Araştırma sonuçlarının 11 Eylül’de açıklanması beklenirken, hükümetin, planını hatalı bulması halinde ne gibi bir yaptırım uygulayacağı konusuna değinilmiyor.

PSA yetkilileriyse, bunun, önemli sanayi kuruluşları tarafından Fransa’da büyük çaplı işten çıkarma kararları alındığında hükümetin devreye soktuğu normal bir süreç olduğunu belirtiyor.