Ekonomi ‘Hristofyas yaz 1963’e gönder, 3 maaş cebine gelsin’

‘Hristofyas yaz 1963’e gönder, 3 maaş cebine gelsin’

10.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

KKTC’de Başkent Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) devam eden grevin Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES), “Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’la görüşürüz” çıkışından sonra bitmesi iş dünyasını ayağa kaldırdı.

‘Hristofyas yaz 1963’e gönder, 3 maaş cebine gelsin’


Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) gazetelere, “Hristofyas yaz, 1963’e gönder, üç maaş cebine gelsin” ilanı verdi. İlanla ilgili olarak KTTO Başkanı Günay Çerkez da, “Hükümetin BES’in eyleminin sonlandırılmasındaki tavrını” eleştirdi. “Hrisytofyas yaz, maaşın cebine gelsin” tartışması BES Başkanı Savaş Bozat ve yönetiminin, Hristofyas’tan randevu almasıyla başladı.
BES, KKTC’de sorunlarının dinlenmediği iddiasıyla Hristofyas’la görüşme ayarladı. Görüşmeye bir gün kala KKTC hükümeti BES’le masaya oturdu. BES yönetimini Başbakanlık’a çağıran Başbakan İrsen Küçük, sendikaya sorunlarının çözülmesi garantisi verdi. Bunun üzerine BES de Hristofyas’a gitmekten vazgeçti.
Bunun üzerine iş dünyası ayağa kalktı. Hükümetin Hristofyas’la görüşme alındıktan sonra geri adım atmasını “herkese emsal teşkil edeceğine” işaret eden Günay Çerkez, “Hükümetin dikkatini çekmek için ilan verdik. BES, ‘Hristofyas’la görüşeceğim’ dedi, hükümetle masaya oturdu. Şimdi diğer sendikalar ‘İstediğimizi verin yoksa Hristofyas’la görüşürüm’ diye bunu kullanacak. O zaman ne yapılacak?”dedi.