Ekonomi IBM ile Doğuş’un ortaklığı konuşuluyor

IBM ile Doğuş’un ortaklığı konuşuluyor

06.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

IBM ile Doğuş’un ortaklığı konuşuluyor

IBM ile Doğuş’un ortaklığı konuşuluyor





Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in geçtiğimiz günlerde "Teknolojide, Türkiye’nin göğsünü gerecek bir yabancı ortaklığa gidiyoruz" şeklindeki açıklamasından sonra, bilişim piyasası, bu ortaklığın diğer ucundaki yabancıyı aramaya başladı.
Piyasanın önemli isimlerinin verdiği bilgiye göre, Doğuş Holding’in müstakbel ortağı ABD’li bilgisayar devi IBM. Sektörünün üst düzey yöneticilerinden alınan bilgilere göre, Doğuş Grubu şirketlerinden birisinin önemli miktarda hissesi IBM’e satılıyor. Hisseleri satılan şirketin, grubun teknoloji şirketi Garanti Teknoloji, satış bedelinin ise 30 milyon dolar olduğu söyleniyor. Ortaklığın yeni bir şirkette somutlaşacağı, bu şirketin kuruluş ve iş geliştirme çalışmalarının devam ettiği, iki ay gibi bir sürede tanıtılacağı da alınan bilgiler arasında.

Garanti Teknoloji, 1995 yılından sonra Doğuş Grubu bünyesindeki bankalara, finans kurumlarına ve diğer şirketlere bilgi işlem hizmetleri verdi. 1998 yılından sonra ise Garanti Bilişim Teknolojisi ve Ticaret AŞ adı altında grup dışına da hizmet vermeye başladı. Şirketin genel müdürlüğünü 1994 yılından bu yana Hüsnü Erel yapıyor. İletişim ağı ve altyapı, çeşitli platformlarda uygulama yazılım ve destek, sistem yönetimi, internet uygulamaları ve elektronik posta hizmetleri veriyor ve bu konularda danışmanlık yapıyor. IBM ile geliştirilecek olan ürünün ise kurumsal bir yazılım ürünü olacağı tahmin ediliyor.