Ekonomi İç ısıtan icatlar!

İç ısıtan icatlar!

13.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bazı yüksek teknolojili kıyafet ve aksesuarlar kış aylarını sımsıcak geçirmenizi sağlıyor. Kış dostu bere, eldiven, fare gibi ısıtıcı eklenmiş ilginç ve akıllı ürünlere göz attık.

İç ısıtan icatlar

İç ısıtan icatlar
Kış ve kar Türkiye’nin dört bir yanını etkisi altına aldı. Soğuk havalarla mücadele etmek için ise sıkıca giyinmek gerekiyor. Isınmayı sağlayan tekno icatlar ise kurtarıcı oluyor. Bazı yüksek teknolojili kıyafet ve aksesuarlar kış aylarını sımsıcak geçirmenizi sağlıyor. Kayak yaparken, sahada çalışırken ya da işyerinizde masabaşında kullanabileceğiniz çok ilginç ve akıllı cihazlar var. Kışı sıcak geçirmenizi sağlayacak tekno ısıtıcılı giyilebilir kıyafetlere göz attık.

Haberin Devamı

Eldiven çıkartmaya son

Günümüzdeki yüksek teknoloji dünyasında bir çift dokunmatik ekran uyumlu eldiven mutlaka alınması gerekenlerden. Sıcacık ve nefes alabilir The North Face eTip markalı eldivenlerini çıkarmadan telefon edebilir, internette gezinebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Dokunmatik ekranla kullanılabilen eldivenler sayesinde pek çok cihazı kolayca kullanmanız mümkün.

İç ısıtan icatlar

Giyilebilir termostat?

Massachusetts Institute of Technology’li (MIT) bilim insanları tarafından geliştirilen Embr Wave, bilekte takılı bir saate benziyor. Fakat kişisel bir termostat gibi fonksiyon gösteriyor. Bir düğmesine basarak sizin kendinizi daha sıcak ya da daha soğuk hissetmenizi sağlıyor. Küçük bir bataryayla güçlendirilen cihaz, ritmik bir şekilde sıcak dalgalar yayarak, vücut ve aklınızı farklı sıcaklıkta olduğu konusunda yanıltıyor. Sıcak ya da soğuk havalarda bu cihazı kolayca kullanabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

İç ısıtan icatlar

Bluetooth’lu bere

Soğuk havalarda müzik uğruna kulaklarını üşütenler de unutulmadı. Moretek Bluetooth Beanie adlı bere, kablosuz bir şekilde sizin akıllı telefonunuza bağlanarak kulaklıklarla uğraşmadan müzik dinlemenizi sağlayabilir. Berenin içinde kulaklık ve mikrofon bulunuyor ve Bluetooth V4.1 teknolojisiyle hem başınızı sıcak tutuyor hem de en favori müziğinizi dinlemenizi sağlıyor. Gelen çağrıları da yanıtlayabilirsiniz. Pek çok telefon ve müzik cihazıyla uyumlu olan bu cihaz, altı saate kadar konuşma ve çalma süresi sunuyor. Pek çok renk ve tarzı da bulunuyor.

İç ısıtan icatlar

Ayağını sıcak tut

Kayak yapmak isteyenler başta olmak üzere ayaklarından çok üşüyenlerin talep gösterdiği bir ürün ayak tabanı ısıtıcısı.

İçinde termostat bulunan Thermacell firmasının ürettiği ısıtılmış ayakkabı tabanları, kablosuz da şarj olabiliyor. Hangi kış aktivitesini yaparsanız yapın ayağınızı sıcak tutuyor. Ayrıca onlar şarj olabiliyor, düzenlenebiliyor ve sıcaklığı uzaktan kontrol etmenizi de sağlıyor.

İç ısıtan icatlar

Bu ‘fare’ farklı

Bilgisayar kullanırken elleriniz üşüyebilir. Özellikle kan dolaşımı sorunu olan kişiler için devamlı sıcakta olmak önemli. USB ile ısıtılan ‘mouse pad’ ise bu soruna çare oluyor. Bütün bilgisayar kullanıcıları için önemli bir aksesuar olarak soğuk havalarda ilgi odağı haline geliyor. Sadece onu bilgisayarda ya da laptopta bir USB portuna bağlayın ve kendi haline bırakın. Eviniz ya da ofisinizde sıcaklık derecesi ne olursa olsun her zaman ellerinizi ısıtacaktır.

Haberin Devamı

İç ısıtan icatlar