Ekonomi İcat çıkardılar ödül kazandılar

İcat çıkardılar ödül kazandılar

12.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Arçelik, hayatı kolaylaştıran teknolojiler geliştirmedeki katkılarından dolayı 518 buluşçusunu ödüllendirdi. Bu yıl 21’incisini düzenlenen Arçelik Buluş Günü’nde en çok patent başvurusunda katkısı bulunan Ar-Ge çalışanı Yusuf Koç ‘Yılın Buluşçusu’ ödülüne layık görüldü.

İcat çıkardılar ödül kazandılar

‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonuyla faaliyet gösteren şirketin bu yılki Sürdürülebilirlik Özel Ödülü de çamaşır makinesinden microfiber atıkların suya karışmasını engelleyen ‘Mikrofiber Projesi’ne verildi. Arçelik Buluş Günü’nde Yılın Tasarımı kategorisinde Yeni Telve’nin tasarımıyla Aslı Ökmen, Nihan Duran ve Burak Bozok ödül aldı. Uluslararası alanda başarı elde eden tasarımlar da ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

21 yıldır sürüyor

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Arçelik bu yıl Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketler sıralamasında 4 basamak daha yükselerek 67’inci sıraya geldi. Dünya çapındaki 17 Ar-Ge merkezimizde faaliyet gösterdiğimiz 150’ye yakın ülkedeki tüketicilerimizin alışkanlıklarına uygun teknolojiler geliştiriyoruz. Ar-Ge ekiplerimizin dünyaya teknoloji ihracı gerçekleştiren bir şirket haline gelmemizde önemli katkıları var. 21 yıldır Buluş Günü geleneğimizi sürdürüyoruz. Her zaman yaratıcı, yenilikçi fikirleri ve çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımıza olağanüstü çalışmaları için Koç Topluluğu adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Hepsiyle gurur duyuyoruz

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu da, sürdürülebilirliği şirketin bir iş modeli haline dönüştürdüklerini belirterek, şunları söyledi:“Ülkemizde hem de global ölçekte bu alanda öncü çalışmalar yapmanın gururunu taşıyoruz. Doğayı koruyan Mikro Fiber Filtre Teknolojisi başarılı çalışmalarımızın örneklerinden. Sürdürülebilir teknolojiler ve tüketicilerin ihtiyacına uygun ürünler geliştirerek hayatlarını kolaylaştırmamıza katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz.”