Ekonomi İçecek firması oldu ‘vegan’a da el attı

İçecek firması oldu ‘vegan’a da el attı

16.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yaşar Holding bünyesindeki Pınar Su, içecek firmasına dönüşürken yeni bir alana da girdi. 35. yılında Pınar Su ve İçecek olarak yoluna devam edecek olan firma, vegan içecek pazarına da el attı.

İçecek firması oldu ‘vegan’a da el attı

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Pınar Su ve İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, vegan tüketimdeki artışı bir süredir gözlemlediklerini söyledi. Pınar Su ve İçecek’te yine bir ilki daha hayata geçirdiklerini belirten Yaşar, “Türkiye’nin vegan sertifikalı ilk meyve suyu Pınar Frii’yi geliştirdik. Doğru ve sağlıklı gıdayı doğru fiyata tüketiciyle buluşturmak üzere Ar-Ge faaliyetlerimiz artarak devam ediyor. Vegan yiyecek-içecek tüketimi dünyada giderek yükselen bir piyasa. Pınar Et ve Pınar Süt’te de hayvansal proteine alternatif ürünler konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yaşar, Pınar Su’nun 35’inci yaşını kutladığını da anlatarak, “Yaşar Topluluğu olarak Türkiye’de ilklerin öncülüğünü yaptık. 1984’de tek yönlü ambalajda kaynak suyu şişelemesini yaparak Pınar Su’yu pazara sunduk ve ülkemizi bir ilkle daha buluşturduk” dedi.

İçecek firması oldu ‘vegan’a da el attı

Frii markalı yeni ürünler

Pınar Su ve İçecek Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu da, doğal kaynak suyu ve meyvelerin lezzetinden oluşan Pınar Frii’nin; glukoz ve fruktoz şurubu içermeyen, şeker pancarı ile üretildiğini belirterek, “Meyve sularının bir kısmında bazı hayvansal ürünler kullanılıyor. Biz Pınar Frii’yi geliştirirken piyasada hayvansal ürün içermeyen yani vegan olan ürünlere talep olduğunu gördük. Bu konuda Türkiye’de ve dünyada ilkler arasında olmanın avantajını yakalamak istiyoruz. Pınar Frii’yi vitaminli gazlı içecek olarak şeffaf cam şişede 5 çeşit olarak tüketicinin beğenisine sunduk. Kırmızı üzüm, misket limonu, mandalina, kavun ve nar suyu seçeneklerimiz var. Gazlı, gazsız içecek kategorisi önemli bir alan burada faaliyetlerimizi artıracağız. Sağlıklı yaşama dönük ürün geliştirmeye devam edeceğiz. Sporculara özel PH değeri yüksek suyumuz çok ilgi görüyor” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

İçecek firması oldu ‘vegan’a da el attı

‘Maden suyu ve limonata ihracatına başlayacağız’

Feyhan Yaşar, “2017’de Bursa İnegöl’de açtığımız, Endüstri 4.0’ı takip eden ve uygulayan fabrikamızla kaynak sayımızı 4’e çıkardık” dedi. Yaşar, şöyle konuştu:

“Farklı bölgelerde yer alan kaynaklarımızda şişelediğimiz Pınar Su’yu ülkemizin dört bir yanındaki tüketicilerimize ulaştırıyoruz. Bugün de bir değişime şahitlik ediyoruz. Pınar Su, yeni adıyla Pınar Su ve İçecek, ürün portföyüne maden suyu, meyveli maden suyu ve limonatayı da ekleyerek bir ‘içecek’ şirketi oldu.”

Ürünlerinin sadece yurtiçinde değil yurtdışında da tüketicilerle buluştuğunu aktaran Yaşar, şunları söyledi:

“Pınar Su ve İçecek olarak, ulusal düzeyde satış yapan büyük firmalar içerisinde yüzde 100 Türk sermayeli tek şirket olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizi, ihracat yaptığımız İngiltere, Almanya ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere 18 farklı ülkede temsil ediyoruz. Yeni ürünlerimizle daha fazla ihracat yapmayı hedefliyoruz. Topluma, çevreye ve doğaya saygılı, insan kaynağına önem veren ve tüketici odaklı bir şirket olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz.”