Ekonomi İhracatçılar artık ‘Türkiye’ diyecek

İhracatçılar artık ‘Türkiye’ diyecek

24.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “İhracat elçileri olarak sattığımız her üründe uluslararası arenalarda kullandığımız ‘Turkey’ yerine bundan sonra ‘Türkiye’ kullanacağız” dedi.

İhracatçılar artık ‘Türkiye’ diyecek

Gülle, yerli otomobil tanıtımında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özellikle dikkati çektiği Made in Turkey yerine Türkiye kullanılması ile ilgili süreci ihracatçı ailesi olarak desteklediklerini söyledi.

Gülle, “Türkiye’nin dışarıya açılan ihracat elçileri olarak sattığımız her üründe uluslararası arenalarda kullandığımız ‘Turkey’ yerine bundan sonra ‘Türkiye’ kullanacağız” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin ismini pek çok etkinlikte dünyaya tanıttıklarının altını çizen Gülle, sözlerini şöyle sürdürdü:

Etiketlerde yer alacak

“Bu amaçla Türkiye’yi marka yapmak, Türkiye’yi yüceltmek hepimizin ortak mücadelesi ise bunu marka ve logo ile yapmamız gerekiyor. Bütün bu logoları bundan sonra Türkiye olarak yapacağız ve ihracatçılarımızdan da bundan sonraki süreçte bütün etiketlerinde Türkiye’de üretildiğini gösteren bütün ibarelerde Turkey yerine Türkiye kullanmalarını istiyoruz.”
Yeni logo ile ilgili sürecin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Gülle, “Türkiye’nin şu anda kullanılan logo yerine bugünkü gelmiş olduğu gücünü gösteren bir logo ve algı ile bu çalışmaları tamamlayacağız. Artık bundan sonra tek bir logomuz tek bir sloganımız olacak” açıklamasını yaptı.