Ekonomi İkide bir, kırk bahane üretip sunanla bir yere varamayız

İkide bir, kırk bahane üretip sunanla bir yere varamayız

29.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Otomotivde şimdiye kadar Türkiye’de üretilip de üretim hatası nedeniyle geri çağrılan araç söz konusu değil. Bu Türkiye’nin ürününü ne kadar kaliteli ürettiğini gösteriyor” dedi

İkide bir, kırk bahane üretip sunanla bir yere varamayız

Ergün, Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği’nin (TÜDER) işbirliği ile düzenlenen ‘Türkiye Tıbbi Cihaz Sektörü Yatırım Fırsatları ve Kamu Destekleri Çalıştayı’ndaki konuşmasında, birçok sektörde ihtiyaçları yerli üretimle karşılamanın hem daha az maliyet, hem de daha kaliteli ürün demek olduğunu söyledi. Ticaretin kar amaçlı yapıldığını ama kâr hırsının ideallerin önüne geçmesinin tehlikeli olduğunu ifade eden Ergün, şöyle devam etti:
“Ticaretin amacı kârdır ama ülkenin idealleriyle üreticilerin ideallerinin örtüşmesi lazım. Mesele çok para kazanmak yerine dünyanın en teknolojik en mükemmel tıbbi cihazlarını üretmek hedefine de sahip olmak lazım. Son dönemde sanayicimizde aşırı kâr hırsı idealizmin zayıflamasına yol açtı. İkide bir, bir şeyin neden yapılamayacağını sunan adamlarla bir yere varamayız. Bazı kişiler o kadar çok mevzuya hâkim ki bir şey yapalım dediğinizde kırk bahaneyle bunun neden yapılamayacağını koyuyor. Onlarla bir şey yapılamaz. İşin neden yapılması gerektiğine inanan adamlarla bu iş yapılır. Azıcık zoru görüp neden yapılamayacağını söylemek en kolayı.”