Ekonomi İlk 10’a giden yol teknolojiden geçiyor

İlk 10’a giden yol teknolojiden geçiyor

26.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küresel ölçekte en değerli marka sıralamasında teknoloji şirketlerinin büyük ağırlığa sahip olduğunu belirterek, “2023’te 10 lider dünya markası çıkarmak istiyorsak bunu sağlayacak olan bilişim ve teknolojidir” dedi

İlk 10’a giden yol teknolojiden geçiyor

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “ICT Summit Now - Bilişim Zirvesi’13”te konuşan Büyükekşi, 10. Kalkınma Planı’nda bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki gelişmeler sayesinde bugün yüzde 50 olan internet kullanan bireylerin oranının 2018’de yüzde 75’lere çıkarılması; 800 milyon dolar olan bilgi teknolojileri ihracatının 2 milyar dolara yükseltilmesi, e-ticaret işlem hacminin de 40 milyar liradan 170 milyar liraya ulaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

iPad ödüllü yarışmanın sonucu bugün
Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının en büyük bilişim zirvesi olmanın yanı sıra dünyanın da en önemli bilişim zirvesi olma yolunda ilerleyen ICT Summit NOW (New Old World), Haliç Kongre Merkezi’nde bugün sona eriyor. milliyet.com.tr ve gazetevatan.com’un stantları da zirvede büyük ilgi gördü. Stantta düzenlenen iPad ödüllü tahmin yarışmasını kazananlar ise bugün belli olacak.