Ekonomi İlk halka arz 'tavan yaptı'

İlk halka arz 'tavan yaptı'

25.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Trabzon Liman İşletmeciliği’nin halka arzı dolayısıyla düzenlenen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, “Toplam piyasa değerimiz bu halka arzla 885 milyar liranın üzerinde gerçekleşiyor” dedi. Dün borsaya adım atan şirketin hisseleri günü yüzde 20 primle kapattı.

İlk halka arz tavan yaptı

Trabzon Liman İşletmeciliği’nin 2018’in, 100 milyon liralık büyüklükte ilk halka arzı olduğunu ifade eden Karadağ, “Ülkemizin sınır ötesi harekat gerçekleştirdiği bir dönemde 6 katın üzerinde bir taleple ekonomimize olan güvenin üst seviyede gerçekleştiği halka arzı görmüş olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nitelikli şirketler

Karadağ, şöyle devam etti: “Biz 2017 boyunca borsamızda halka arzlarda nitelikli şirketlerimizi hedef aldık. Trabzon Limanı yatırımcılara gerçekten nitelikli ürün sunmuş oldu. Bu halka arzda bizi sevindiren ilk defa borsamızla tanışan 10 binin üzerinde yatırımcı da sermaye piyasamızla buluşmuş olacak.”

‘Yenileri gelecek’

Trabzon Liman İşletmeciği Başkanı Nuri Albayrak, grup olarak ilk borsaya girişlerinin TÜMOSAN traktör fabrikasıyla başladığını anımsatarak, “İkinci heyecanımız Trabzon Liman oldu. Sermayeyi tabana yayma hedefimiz doğrultusunda bünyemizdeki tüm şirketi halka açmaya kararlıyız” dedi.

Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman ise 614 milyon TL ve 6 katın üzerinde talep toplarken 10 binin üzerinde başvuru ile karşılaştıklarını anlatarak, “Sadece kendi kurumumuzda 2.500 müşteriyi sermaye piyasaları ile ilk defa tanıştırdık. Yatırımcılarımıza cazip fiyat ve uygun halka arz koşullarıyla halka arz gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Trabzon Limanı’nın süreklilik arz eden karlılığıyla önümüzdeki dönemde Borsa İstanbul’da temettü dağıtımı konusunda önemli bir yer edineceğine inancımız tamdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, bu yıl nitelikli şirket halka arzlarının süreceğini söyledi.