Ekonomi İmece’den iş dünyasına ‘birlikte çözüm’ çağrısı

İmece’den iş dünyasına ‘birlikte çözüm’ çağrısı

06.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sosyal inovasyon ve girişimcilik konusunda çalışmalar yürüten ‘İmece’den, iş dünyasına, ‘toplumsal sorunlara birlikte çözüm bulalım’ çağrısı geldi.

İmece’den iş dünyasına ‘birlikte çözüm’ çağrısı

Atölye ve Zorlu Holding’in kurucu ortaklığı, S360’ın stratejik partnerliği ile Şubat 2017’de kurulan sosyal inovasyon platformu İmece’nin ortakları, “Artık hiçbir kurum veya kişi yaşanan toplumsal meselelerle tek başına başa çıkabilecek insan ve finansa sahip değil” diyerek, iş dünyasına, “Gelin toplumsal sorunlara birlikte çözüm bulalım” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Sosyal inovasyon haritası

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Ashoka ve Social Innovation Exchange (SIX) ile işbirliği yapan İmece, Ashoka ile ‘Türkiye Sosyal İnovasyon Ekosistemi Haritası’nı hazırladı. Haritada Türkiye’de sosyal inovasyon ve girişimcilikle ilgilenen 130 kuruma tek elden ulaşılabiliyor.

İmece kurucu ortaklarından Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, “Toplumsal sorunların çözümü için herkesin sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Çözüm üreten ortamlar yaratmanın ilk koşulu, paydaşların katıldığı ortak değer yaratan, sürdürülebilir sistemler kurmak” dedi.

Atölye’nin Kurucu Ortağı Kerem Alper, “Sosyal meseleleri çözebilecek ölçeklenebilir girişimler yaratırken bu girişimleri benzer meseleye sahip coğrafyalara yayma amacındayız” dedi.

Haberin Devamı

İmece’nin stratejik partneri S360 Genel Müdürü Kerem Okumuş ise, “Girişimcilik anlayışı ile hızlı ölçeklenebilecek yaratıcı çözümlerin arayışı içerisindeyiz” dedi.

İmece Direktörü Buğra Çelik, destek programlarını Birleşmiş Milletler’in 17 Küresel Hedef’i doğrultusunda belirlediklerini ve sosyal inovasyon ile girişimcilik konusunda 10 bin kişiye dokunduklarını söyledi.