Ekonomi İngiliz Fulham’a Pakistanlı patron

İngiliz Fulham’a Pakistanlı patron

14.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz futbol kulübü Fulham, Pakistan asıllı ABD’li işadamı Şahid Han’ın oldu. ABD’de otomotiv şirketi Flex-N-Gate’in kurucusu olan Han’ın, Fulham’a 220 milyon dolar ödediği tahmin ediliyor

İngiliz Fulham’a Pakistanlı patron

İngiltere’nin en önemli futbol kulüplerinden Londra merkezli Fulham’ı, Pakistanlı iş adamı aldı. Pakistan asıllı ABD’li milyarder iş adamı Şahid Han, kulübü 84 yaşındaki Mısırlı iş adamı Muhammed El-Fayed’ten devraldı. Sözleşmenin bedeli açıklanmazken, İngiltere basını, fiyatın 220 milyon doların üstünde bir rakam olduğunu iddia etti.
Şahid Han, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Fulham benim için mükemmel zamanda mükemmel bir kulüp oldu. Kendimi Fulham’ın sahibi olarak görmüyorum. Taraftarlar adına kulübün emanetçisiyim. Önceliğim kulübün Premier League’de taraftarlarının gurur duyabileceği sürdürülebilir ve geçerli bir geleceğe sahip olmasını sağlamak.”
Amerikan otomotiv ürünleri tedarikçisi Flex-N-Gate’in sahibi olan Han, 1967 yılında 16 yaşındayken Pakistan’dan göç etti.

2.5 milyar dolar serveti var
Genç yaşta ülkesini terk ederek Amerika’ya mühendislik okumaya gitti. Şahid Han gençken kurduğu Flex-N-Gate adlı otomotiv şirketiyle servetini artırdı. Han, 2.5 milyar dolar olduğu tahmin edilen servetiyle Forbes 400 listesinde 179’uncu sırada bulunuyor. Han, şu anda 16 bin kişiyi istihdam ediyor. 52 üretim ve dokuz ürün geliştirme merkezi bulunuyor.

Haberin Devamı

El Fayed emekli olma hazırlığında
Mısırlı ünlü işadamı Muhammed El-Fayed ise son yıllarda hız verdiği satışlara devam ediyor. El Fayed Fulham’dan önce geçen sene ünlü Harrods mağazalarını satmıştı. El-Fayed, Şahid Han’ın Amerikan başarı hikayesinin örneği olduğunu belirtti. Emekliye ayrılacak olan 84 yaşındaki El Fayed, Fulham’ı geliştirici faaliyetlere bulundu. Antrenman olanaklarını artırdı ve stadın kapasitesini 30 bine çıkardı.