Ekonomi İnşaata daha fazla kaynak arıyoruz

İnşaata daha fazla kaynak arıyoruz

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “İnşaat müteahhitliği sektörüne destek mekanizmaları noktasında ilave çabalar içindeyiz. Hizmet ihracatını çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde sizlerin daha fazla kaynağa erişmeniz için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

İnşaata daha fazla kaynak arıyoruz

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) kuruluşunun 66. yılı, birliğin Ankara’daki genel merkezinde bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda konuşan Şimşek, “Ülkemizi yurtdışında büyük başarıyla temsil eden ve ülkemizin imarında büyük rol oynayan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin başarılarıyla övünüyoruz. Hizmet ihracatını çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün de, “Türkiye Müteahhitler Birliği olarak, 119 ülkede başarıyla rekabet ediyoruz. Türk inşaat sektörünün dünyada ulaşmış olduğu konum hepimiz için gurur vericidir. 66 yıl önce başladığımız bu yolculukta, daha büyük başarılara ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

KDV’de indirim talebi

TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Konut satışlarındaki düşüş talep azalmasından kaynaklı, sektöre yönelik balon iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Geçen yıl yapılan KDV indiriminin faydası olmuştu, bunu yeniden talep ediyoruz. Demir, hammadde, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle müteahhitlere fiyat farkı ödenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.