Ekonomi İnter 'Çinli' oldu

İnter 'Çinli' oldu

07.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en ünlü futbol kulüplerinden İtalyan Inter Milan’ın yüzde 68.55’i, 270 milyon euro’ya Çinli perakende devi Suning Group’a satıldı.

İnter Çinli oldu

Bilindiği gibi Inter, kısa süre önce Fenerbahçeli Caner Erkin’i 3 yıllığına renklerine katmıştı. Inter’in büyük hissedarı Endonezyalı işadamı Erick Thohir ile Suning Commerce Group’un sahibi Zhang Jindong, dün Çin’in Nanjing kentinde satış anlaşmasını duyurdu.

Haberin Devamı

108 yıllık kulübün hisselerinin yüzde 68.55’i Çinli şirkete devredilirken, hisselerin yüzde 31’den biraz fazlası ise Thohir’in sahibi olduğu Inter Sports Capital’de kaldı. Erick Thohir başkan olarak görevini sürdürecek.

Suning Başkanı Jindong, “Inter ve futbol, grubumuzun dünya çapında büyümesinde bir kapı olacaktır. Inter’i dünyanın zirvesine taşımak zorundayız” diye konuştu. Futbolun Çin’de hızla gelişmekte ve yayılmakta olduğunu dile getiren Jindong, bu nedenle Inter’i satın almalarının son derece stratejik olduğunu, pek yakında Avrupa’daki önemli markalar arasında yer alacaklarını söyledi.

Kardeşi ‘Jiangsu’...
Endonezyalı milyarder işadamı Thohir ise bu devir teslimin Inter’in geleceğine yönelik devrim niteliğinde olduğunu belirtti.
Futbolun Asya kıtasında gelişmekte olduğunu ifade eden kulüp başkanı Thohir, “Özellikle Çin’de olağanüstü bir büyüme söz konusu. Bu anlaşmayla Çin ve Asya - Pasifik bölgesindeki büyük taraftarımıza daha yakın olacağız. Biz bu ortaklığın inanılmaz başarılar getireceğine inanıyoruz” dedi. Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın ortaklığındaki Suning, yerel Jiangsu Suning futbol kulübünün de sahibi.

Suning’in kardeş kulübü haline gelen Jiangsu Suning’in sosyal medya hesaplarından İtalyanca ve Çince, “İtalyan dostlarımıza hoş geldiniz diyoruz” denildi.

31 yıllık Moratti dönemi bitti

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı kulüpte 16 yıl başkanlık yapan ve 2013’te Endonezyalılara satışının ardından bir yıl kadar süreyle onursal başkan olarak görevini sürdürmüş olan Massimo Moratti de yüzde 30 hissesini Sunning’e sattı. Böylece, toplam 31 yıl boyunca Inter’e damga vuran, İtalya’nın önde gelen ailelerinden olan Morattilerle kulübün bağları tamamen kopmuş oldu. 1955 yılında Inter’i satın alan, ancak 1968 yılında tekrar satan Angelo Moratti’nin dördüncü oğlu olan Massimo Moratti, babasının izinden giderek 1995’te prestijli kulübü tekrar satın almıştı. Bu arada, Roberto Mancini’nin yeni dönemde de Inter’i çalıştırmaya devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Inter, Fenerbahçeli Caner Erkin’i de geçtiğimiz günlerde renklerine katmıştı.