Ekonomi İnternetten hava raporlarını aktaran, masal okuyan TV

İnternetten hava raporlarını aktaran, masal okuyan TV

28.09.2008 - 00:30 | Son Güncellenme:

Samsung ekimde 7 serisi televizyonlarını satışa sunacak. Bu televizyonda başka odada bulunan bilgisayardan film izlenebilecek, çocuklar uydu bağlantısı olamasa da masal dinleyebilecek

İnternetten hava raporlarını aktaran, masal okuyan TV

Samsung Electronics Türkiye Genel Müdürü C. S. Lee,  internetten hava raporlarını aktarançocuklara masal okuyan akıllı televizyon  7 serisini ekim ayında Avrupa’yla birlikte  Türkiye’de piyasaya süreceklerini söyledi. 
7 serisindeki televizyonlarda, internetten sağlanan bilgi akışıyla televizyon için hazırlanmış programlara ulaşılabilecek. Televizyona  önceden yüklenmiş programlar sayesinde, uydu ya da kablo bağlantısı olmasa bile çocuk, sağlık programları izlenebilecek.
Lee “7 serisinin içerik özellikleri dünyada bir ilk. Bu, televizyon teknolojisinde bir devrim”  şeklinde konuştu.
Info live  özelliği sayesinde, Samsung 7 serisi televizyonlarda belli içerik sağlayıcılar tarafından sürekli güncellenen, televizyon izleyicisi için şekillendirilmiş programlar olacak. Sadece bu televizyonlardan seyredilebilecek kanallarda örneğin son borsa ya da hava durumu bilgilerine ulaşılabilecek.
Lee, “akıllı” televizyonlarda içerik konusunda ABD’de Yahoo’yla anlaşmış olduklarını Avrupa için henüz görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 

Ev otomasyonuna giden yol
Samsung  7 serisi televizyonların bir başka özelliği de  içine yüklenmiş  programlarla birlikte satılacak olması, yani müşteri televizyonla birlikte resim galerisi, yemek tarifleri, çocuk masalları, sağlık programları  da almış olacak. Böylece televizyona herhangi bir kablo ya da uydu bağlantısı olmasa da programlar izlenebilecek.
Ayrıca bu televizyonlardan evdeki bilgisayarlara da bağlantı kurulabiliyor. Ev otomasyonuna giden yolda önemli bir adım olarak kabul edilen, DLNA (Digital Living Network Alliance- Dijital Yaşam Ağı İşbirliği) özelliği sayesinde televizyondan yatak odasındaki bilgisayarda bulunan filmlere ulaşılabilecek. 7 serisindeki televizyonların fiyatları 3 bin 499 YTL ile 5 bin 799 YTL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

 

İnternetten hava raporlarını aktaran, masal okuyan TV

3 yıl sonra talebin yüzde 90’ı flat TV’lere olacak
Dünyada yüzde 20 pazar payıyla LCD TV pazarında lider olan, Türkiye’de ise LCD TV satışlarının  yüzde13’ünü, plazma TV satışlarının yüzde 30’unu gerçekleştiren Samsung’un Türkiye Genel Müdürü Lee, Avrupa ve ABD’de televizyon talebinin yüzde 80-90’dan fazlasının flat televizyonlara olduğunu söyledi.
Lee,  şu anda Türkiye’de talebin yaklaşık yüzde 60-65’inin geleneksel televizyonlara olduğunu, ancak, 3 yıl sonra talebin yüzde 80-90’ının flat TV’lere gelmesini beklediğini belirtti.

Satılan üç telefondan biri Samsung
Kahverengi eşyadan dizüstü bilgisayara kadar çok geniş bir yelpazede  ürün sunduklarını belirten Lee, cep telefonunda pazar paylarının yüzde 29 olduğunu söyledi.  Önümüzdeki dönemde 7 serisinin yanı sıra dünyanın en ince televizyonu, 44.4 mm kalınlığındaki 8 serisini de satışa sunacaklarını belirten Lee, ürün portföyüne 2009’da projektörler ve dijital çerçevenin de ekleneceğini belirtti.
Lee şu anda 85 olan, Samsung ürünlerinin satıldığı “Dijital Plaza” sayısını yıl sonuna kadar 100’e çıkarmayı hedeflediklerini uzun vadede hedeflerinin 200 olduğunu kaydetti. Lee, plaza sayısını 200’ün üzerine çıkarmayı doğru bulmadıklarını, ürünlerinin teknoloji marketlerde de satıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Pazar beklendiği kadar büyümedi
C. S. Lee 2008’de dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelerin pazarı olumsuz etkilediğini belirterek “Ben bu yıl flat TV satışlarının 1 milyonu geçeceğini tahmin ediyordum. Ancak 800-900 binde kalacak gibi görünüyor. Samsung’un satışları da 150 bin civarında olacak” dedi.
“Türkiye krizi iyi idare ediyor” diyen Lee, flat TV pazarındaki büyümenin önümüzdeki  dönemde devam edeceğini kaydetti.