Ekonomi iPhone ve iPad camda gözüktü!

iPhone ve iPad camda gözüktü!

11.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CES’te Apple’ın ürünlerinde kullandığı Gorilla Glass adlı camlar yüzde 20 daha ince. Böylece, iPad 3’ün yanı sıra iPhone 5 daha ince olabilecek

iPhone ve iPad camda gözüktü

Apple’ın iPhone ürünününde Gorilla Glass adlı camları kullanmasının ardından hızlı çıkışa geçen, ince yapısı ve sağlamlığıyla bunun sonrasında onlarca büyük firmayı kendisine çeken Corning firması CES fuarında yeni birini tanıtıyor.
iPhone modellerinde kullanılan camı yüzde 20 daha ince forma getiren Corning dayanıklılık tarafında önceki modele göre bir eksiklik olmadığını ifade ediyor. Firma yetkililerinden edinilen bilgilere göre bu camların birkaç ay içinde çıkacak olan iPad 3 sonrasında da iPhone 5 modellerinde kullanılacak. Böylece iPhone ve Gorilla cam kullanan üreticiler daha ince ürün geliştirebilecek.

Microsoft oyun oynuyor
Bu arada, teknoloji endüstrisinin devlerini buluşturan CES 2012’nin açılış konuşmasında Windows 8’in yeni nesil özelliklerini, iPad’e karşı inovatif bir tablet PC’yi tanıtması beklenen Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer’dan bu yönde bir sunum gelmedi. Apple’a karşı rekabette şirketi atağa kaldıracak ürünle ilgili büyüleyici detaylar beklenirken Ballmer, şirketin oyun konsolu XBox 360’ın Windows için bir diğer ifadeyle bilgisayar için çıkacak versiyonunu tanıttı. Ürünün çıkış tarihi 1 Şubat. Fiyatı 250 dolar. Bu ürün de XBox gibi Türkiye’de satılmayacak. Yurtdışından getiren kullanıcılar İngilizce versiyonu kullanabilecek.

18 milyon Kinect sattı
Kinect oyun konsolu harekete duyarlı gelişmiş algılayıcı sitemiyle oyun oynanmasını sağlayan bir platform. Bu arada Ballmer bugüne kadar 66 milyon adet XBox sattıklarını, Kinect modülünü son 1 yılda 18 milyon kullanıcının aldığını, online oyun mağazası olan XBox Live’ın 40 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Nokia-Windows ikiledi
Cep pazarının lideri Nokia’nın Lumia 800 ile ilk Microsoft tabanlı cep telefonunu çıkarmasının (Türkiye’ye henüz gelmedi) ardından CES’te serinin Lumia 900 adlı gelişmiş versiyonu sergileniyor. 8 Megapiksel kameraya sahip olan ürün 3G, ABD’de ise 4G teknolojisini destekliyor. 11.5 milimetre incelik, 7 saat konuşma süresine sahip.


iPhone ve iPad camda gözüktü
Sony’den 12 MP’lik akıllı cep

Ericsoon’un hisselerini devraldıktan sonra cep telefonu operasyonunda etkili adımlar atmak isteyen Sony bundan böyle sadece akıllı cep telefonu (smartphone) üretecek ve buradaki markası da Xperia olacak.
Şirket fuarda bu serinin Ion modelinden sonra gelen Xperia S ürününü tanıtıyor. Ion’dan daha küçük ve ince olan telefon 4.3 inch ekran, 1280-720 çözünürlük ve 12 megapiksel kamera teknolojisini içerisinde bulunduruyor. 32 GB’lık hafıza kapasiteli ürün Android işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Android 2.3 destekli telefon yakında 4.0 ile yenileniyor olacak. Telefonun ağırlığı 150 gram piyasaya çıkış tarihi ise bu yılın ilk çeyreği.


Derdini video mesaja anlat!


Play markasıyla piyasaya çıkmaya hazırlanan yeni bir cihaz görüntülü not bırakmak adına tasarlanmış. 2.4 inch boyutunda LCD ekranı bulunan üründe video çekme, izleme ve silme fonksiyonlarıbulunuyor. Video tabanlı bırakılan bir mesajın bir başkası veya belirli zamanda kullanıcının kendisi tarafından görüntülü izlenmesine aracılık eden üründe 0.3 megapiksellik kamera yer alıyor. 60 dolar fiyattan satılacak ürün internet bağlantısı desteklemiyor.


Enerji verimliliği bu saatte

iPhone ve iPad camda gözüktü



Nest firmasının ev ve ofislerde enerji tüketimini azaltmak bir diğer ifadeyle enerjiyi en verimli şekilde kullanmak üzere tasarladığı yuvarlak tasarımlı ürün farklı fonksiyonlar içeriyor.
Buzdolabı, elektronik, aydınlatma gibi alanlarda kullanılan cihaz iPhone ve iPad üzerinden evin sıcaklığına bakıp ayarlayabiliyor. Limit aşıldığına alarm veriyor. İçerisinde nem ve sıcaklık için bir uygulama da yer alıyor. Ürün mıknatısı sayesinde buzdolabı veya başka metallerin üzerinde kalabiliyor.


Huawei’den ‘en ince’ telefon


Huawei Ascend P1 mobil telefon dünyanın en ince akıllı telefonu olarak CES’te tanıtıldı. Telefon 4.3 inch, süper amoled dokunmatik ekrana, 1.5 GHZ dual-core işlemciye sahip.