Ekonomi İş Bankası Sofya’da şube açtı

İş Bankası Sofya’da şube açtı

04.11.2011 - 11:12 | Son Güncellenme:

İş Bankası Bulgaristan’ın başkenti Sofya;da İşbank adı altında kurduğu şubesinin resmi açılışını yaptı.

İş Bankası Sofya’da şube açtı

İş Bankası yapısının içinde yer alan ve merkezi Almanya;da olan İşbank Gmbh’nin bir şubesi olan Bulgaristan’daki İşbank’ın açılışı dolayısıyla Sofya Hilton otelinde bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyonda konuşma yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “Uluslararası genişleme politikamızı kararlı adımlarla sürdürüyoruz" dedi.

Bali, büyük bir bölümü Almanya;da olan İşbank Gmbh’nin Sofya;da açtığı 16’ıncı şubesinin Almanya, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağını vurguladı.

Törene katılan Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de, "İş Bankası, Sofya;da askeri ateşe olarak görev yapmış olan Atatürk’ten yüz yıl sonra tekrar Sofya;ya geliyor" diye konuştu.

Bulgaristan;ın eski başbakanı Simeon Sakskoburgotski;nin bir Türkiye ziyareti sırasında bizzat gelip İş Bankası’nı Bulgaristan’da şube açmaya davet ettiğini anımsatan Ersin Özince, “Buradaki yatırım planlarımız oldukça büyük. Yeter ki Bulgaristan devleti önümüzü açsın" ifadesini kullandı.

Çok sayıda iş adamı ve diplomatın katıldığı resepsiyonda düzenlenen resmi açılış törenin ardından konuklara bir klasik müzik konseri sunuldu.