Ekonomi İş dünyasında 100. yıl gururu

İş dünyasında 100. yıl gururu

19.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bugün Milli Mücadele’nin başlangıcının 100’üncü yıldönümü. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. İş dünyası da bu büyük gurur gününde düşüncelerini Milliyet okurlarıyla paylaştı.

İş dünyasında 100. yıl gururu

‘Manevi miras ilim ve akıl’

Haberin Devamı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı:

“Biz, ‘milli mücadele’ kavramından yalnızca ordularla yapılan savaşı değil, bir toplumun hayatın her alanında geleceğini kurma yolundaki mücadelesini anlıyoruz. Atatürk’ü anmanın en doğru yolunun da zamanın ötesinde, çağları aşan fikirlerini anlamaktan geçtiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de kendimize her zaman rehber edindiğimiz “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel eksen u¨zerinde akıl ve ilmin rehberligˆini kabul ederlerse, manevi mirasc¸ılarım olurlar” sözleri, 20’nci yılını kutladığımız Sabancı Üniversitesi’nde kalıcı hale getirilmiştir.”

Atamızın göstediği hedefleri başta Sabancı Üniversitesi’nde yetişen ve dünyanın her yerinde başarılı olan gençler olmak üzere Sabancı Topluluğu’nun tüm kurumlarıyla yarınlara ulaştırmak için çalışıyoruz. Her alanda daha parlak bir geleceğe yürümek için, bilimin yolundan sapmayan, yenilikçi bakış açısıyla ve akılcı düşüncelerle donatılmış, evrensel değerlere yürekten bağlı “fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür” gençliğimize inanıyoruz.

Haberin Devamı

‘İlham vermeye devam ediyor’

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski:

“100 yıl önce atılan ve bir ulusun tarihte var olma mücadelesini başlatan ilk adım, halen hepimize hayallerimizi ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için güç ve ilham vermeye devam ediyor. TÜSİAD olarak, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan tüm kahramanlarımıza duyduğumuz minnet ebedidir. Mustafa Kemal Atatürk bugünü gençliğe armağan ederek gençlere Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerlerini koruma görevini vermiştir. Bu görev aynı zamanda gençlere duyulan sonsuz bir güvenin göstergesidir. Geleceğimiz için, gençlerimiz için öncelikle Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye sahip çıkmak, sorgulayan, eleştiren, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek, onların önlerini açmak ve ülkemizin eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflemek hepimizin önceliği olmalıdır.”

‘Tarihe yön veren bir gün’

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken:

Haberin Devamı

“Tarihe yön veren en önemli günlerden biri olan 19 Mayıs, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Milli Mücadele’yi kazanması yolundaki ilk adımdır. Türk milletinin gönlünde çok önemli bir yere sahip olan bu özel günün 100’üncü yıl dönümünde, ecdadımız tarafından bizlere emanet edilen vatanımızın ilelebet var olması için çok çalışmalıyız.”

İş dünyasında 100. yıl gururu
‘Kaderi değiştiren başlangıç’

TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan:

“Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıçtır. Bugün sahip olduğumuz birçok zenginlik, Atatürk’ün o yıllarda başlattığı zorlu mücadeleler sonucu kurduğu çağdaş, demokratik devlet yapısı ve gösterdiği ilkeler ışığında elde edilmiştir. Atatürk’ün tüm olumsuzluklara rağmen hedefinden şaşmadan, inanç ve kararlılıkla attığı adımlar bir ülkeyi yok olmaktan kurtarmakla kalmamış, yepyeni bir devletin temellerini atmıştır.”

‘Gençler geleceğin teminatı’

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran:

“Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da başlattığı Milli Mücadele ile tam bağımsız Türkiye’nin temelleri atıldı ve bu adım, milletimizin yürüttüğü mücadele sonucunda zaferle taçlandı. 19 Mayıs 1919, bir milletin uyanışının tarihidir. 19 Mayıs’ı daha da anlamlı kılan bugünün gençliğe bayram olarak armağan edilmesidir. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Milli Mücadele bugün de ekonomik alanda devam etmektedir. Tarihin tekerrür etmemesi ancak güçlü ekonomiyle mümkün olabilir. Ülkemizin parlak geleceği, bu bilinçle yetişen gençlerin eliyle çizilecektir.”

Haberin Devamı

İş dünyasında 100. yıl gururu
‘Gençlerin yetişmesi en önemli hedefimiz’

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol:

“Atatürk’ün ve ülkemizin gençlere olan güvenini, bizlere vasiyet edilmiş bir sorumluluk olarak görüyor ve işveren camiası olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, teknolojinin dijitalleşerek hızla ilerlediği dünyada, küresel rekabetin gerektirdiği beceri ve donanıma sahip gençlerin yetişmesi ve ülkemizin daha da gelişmesi en önemli sorumluluklarımız ve hedeflerimiz arasında yer almaktadır. TİSK olarak, bu sorumlulukla gençlerimizin yanında olacağımızı 19 Mayıs’ın 100. yıl dönümünde bir kez daha vurguluyoruz.”