Ekonomi İş dünyasından Somalili gençlere ‘eğitim’ yardımı

İş dünyasından Somalili gençlere ‘eğitim’ yardımı

19.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süzer’in de destek verdiği Türkiye’de okuyan Afrikalı gençler iftar yemeğine katıldı

İş dünyasından Somalili gençlere ‘eğitim’ yardımı

Son 60 yılın en kurak günlerini yaşayan Somali’den yansıyan açlıktan bir deri bir kemik kalmış çocukların görüntüleri yürek dağlıyor. Bu çapta bir insani trajedi sözkonusu olunca kampanyalar da ister istemez nakit para ve yiyecek yardımı şeklinde gelişiyor.
Ancak Somali’nin içine düştüğü yoksulluktan kurtulması için belki de en çok iyi eğitim almış gençlere ihtiyacı var. Süzer Holding Onursal Başkanı Mustafa Süzer’in iftar yemeğinde planlanmamış, bir anda gelişiveren farklı bir yardım kampanyası gündeme geldi. Süzer’in Ritz - Carlton Otel’de verdiği davete İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın yanısıra Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altınbaş katıldı.

Spontan gelişti
Mustafa Süzer iftar sonrasında yaptığı kısa konuşmada, “Süzer grup olarak Somali’ye elimizden gelen yardımı yaptık, iftarımızı da yapalım istedik. İftar bir ramazan geleneği sofrayı dostlarla paylaşma geleneği” derken Abdürrezak adındaki Somalili bir öğrenciyi kürsüye davet etti. Biz konuklar da böylece salonda çoğu Somalili olmak üzere 55 Afrikalı gencin olduğunu fark ettik. Kürsüye çıkan Somalili genç, “Yakın tarihe kadar Türkiye dışında hemen herkes Somali diye bir ülkenin varlığından haberdar değilmiş gibi davrandı” deyince duygulu anlar yaşandı. Mustafa Süzer tekrar kürsüye çıkıp öğrencinin yanına gidince, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel oturduğu yerden seslendi; ‘10 Somalili gence üniversitemizde eğitim imkanı vermek istiyorum’. Bu sözler üzerine salonda bir anda spontan bir eğitim kampanyası başladı.

10’ar öğrenci alacaklar
Bekir Okan (Okan Üniversitesi), Mehmet Ali Aydınlar (Acıbadem Üniversitesi), Ali Altınbaş (Kemerburgaz Üniversitesi), Fatih Üniversitesi, Ticaret Üniversitesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi de oturdukları masalardan ‘Biz de 10’ar öğrenci okutacağız’ deyince bir anda 70 Somalili çocuğa Türkiye’de eğitim yolu açıldı. İftarda konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Güneydoğu’da yaşanan hain saldırı ve dayanışmaya yönelik sözleri yanısıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yatırıma ilişkin sözleri de salonda alkış aldı.