Ekonomi İş dünyasının acı kaybı

İş dünyasının acı kaybı

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 57 yaşındaki Çağlar’ın vefatı sevenlerini ve iş dünyasını yasa boğdu. Çağlar’ın cenazesi bugün İlahiyat Fakültesi Camisi’nden kaldırılacak

İş dünyasının  acı kaybı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 57 yaşındaki Çağlar’ın vefatı sevenleri ve iş dünyasını yasa boğdu. Evinde eşiyle beraberken önceki gece (pazar gecesi), saat 01.00 civarında kalp krizi geçiren Çağlar’ın hastaneye kaldırıldığı, dün sabah saat 06.00’ya doğru tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

İkindi namazı...

Çalışma arkadaşları ve yakın dostları İTO Başkanı Çağlar’ın sağlığının gayet yerinde olduğunu ifade ederken, yaşanılan kayıptan dolayı çok üzgün olduklarını açıkladı.

İTO’dan yapılan açıklamaya göre, Çağlar’ın cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nden kaldırılacak.

İbrahim Çağlar’ın cenazesi, Sahrayıcedid Aile Kabristanı’na defnedilecek.

Çağlar için taziyeler, Çamlıca İlmi Araştırmalar Merkezi’nde (İLAM) kabul edilecek.

Erdoğan’dan taziye

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Çağlar’ın eşi Nilgün Çağlar’ı telefonla arayarak başsağlığı mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işadamı Çağlar’ın vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, acılarını paylaştığı Çağlar ailesine ve merhumun yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diledi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım da Çağlar’ın eşini arayarak başsağlığı diledi.

İş dünyası yasta

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çağları’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımlayarak, “Camiamız çok önemli bir değerini yitirmiştir. Acımız büyük” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İbrahim Çağlar’ın vefatına ilişkin olarak, “Sayın Çağlar’ın, genç yaşında aramızdan ayrılması ülkemiz için büyük bir kayıptır” ifadesini kullandı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından, yayımlanan mesajda da, “Bizlere verdiği önemli katkılar hiç şüphesiz ki unutulmayacaktır” denildi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan da ‘omuz omuza çalıştığı çok değerli bir dostunu’ kaybettiğini söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da başsağlığı mesajı yayımlarken, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur da başsağlığı diledi.

İş dünyasının  acı kaybı

Payitaht dizisinde rol aldı

TRT1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin izleyicisi olan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO’nun tarihi ve önemini yeni kuşaklara aktarma fikriyle, dizide ‘Dersaadet Ticaret Odası’nın kuruluş sürecini anlatan bölüm için kamera karşısına geçti. Pazar günü çekimler için platoya giden Çağlar, İTO’nun kurulmasına öncülük eden ‘İbrahim Efendi’ rolünü üstlendi. İbrahim Çağlar’ın rol aldığı bölümün 22 Aralık’ta yayınlanması bekleniyor.

İbrahim Çağlar kimdir?

1960 yılında İstanbul’da doğan İbrahim Çağlar, İTO’da 1999 yılında Meclis üyeliği ile göreve başladı. 2004-2009’da İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2009-2013’te İTO Meclis Başkanlığı yapan Çağlar, 2013 yılından bu yana İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunan Çağlar, AK Parti ve MÜSİAD’ın da kurucu üyesiydi. İbrahim Çağlar, evli ve 2 çocuk babasıydı.