Ekonomi İş’ten uzun soluklu destek

İş’ten uzun soluklu destek

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası’nın hiçbir işe kısa soluklu girmediğini söyledi.

İş’ten uzun soluklu destek

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 4. dönem girişimleri mezun töreninde konuşan Bali, “Bir başarı hikâyesi olan bu banka, girdiği her işi uzun soluklu ve sürdürülebilir bir şekilde yapar. Dönemin özelliklerine göre kavramlar değişse de bu bizim her alandaki iş yapış felsefemizdir. Bu programa da aynı felsefeyle taahhüdümüzü koyduk. Beraber çok iyi işler yapacağız. Hep beraber, ülkemizden çıkıp çok iyi noktalara ulaşmış girişimleri göreceğimize olan inancım tam” dedi.

Haberin Devamı

İş Bankası’nın Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren birçok müteşebbise destek olduğunu vurgulayan Bali, bu yaklaşımlarının yeni kavramlarla birlikte çeşitlendiğini ve şekil değiştirdiğini söyledi. Bali, bunun bir ayağı olan Workup Girişimcilik Programı ile günümüz üretim ağının önemli oyuncuları haline gelen girişimcilere destek olduklarını ve iş fikirlerinin geliştirilmesine katkı sağladıklarını ifade etti.

Adnan Bali, 2017’de başlattıkları Workup Girişimcilik Programı ile günümüz üretim ağının önemli oyuncuları haline gelen girişimcilere destek olduklarını ve iş fikirlerinin geliştirilmesine katkı sağladıklarını söyledi. Workup ile girişimlerin müşteri dünyasına erişimlerine ve kendilerini tanıtmalarına da yardımcı olduklarının kaydeden Bali, program kapsamında ilk etapta girişimcileri İş Bankası’nın ve iştiraklerinin müşteri ağı ile buluşturduklarını, girişimcilik dünyasında kendilerine yer açmalarına destek olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

100 milyon TL’lik fon

Adnan Bali, İş Bankası Grubu bünyesinde kurdukları Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi çatısı altında oluşturulan Yenilikçi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na Banka olarak 100 milyon TL’ye kadar kaynak aktarmayı taahhüt ettiklerini söyledi. Bali, kurulan fon ile mayısta 500 bin dolar büyüklüğündeki ilk yatırımı, bulut tabanlı öncü insan kaynakları yönetimi platformu Kolay İK’ya yaptıklarını açıkladı. Bali, “Böylece girişimciliğe sağladığımız sürekli desteğe yepyeni bir halka daha eklemiş olduk” dedi.

Bisiklete denge lazım

Türkiye hızlı büyüme ihtiyacı içinde olan bir ülke olduğunu hatırlatan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, şöyle konuştu:

Son 10 yılda 7 milyonun üzerinde iş yaratmasına rağmen, ondan daha fazla işgücüne katılım olduğu için işsizliği aşağıya çekemedi. Kaynağı dışardan alıp, bulduğunuz müddetçe bisikleti hızlı götürmeye çalışıyorsunuz. Kaynak ne zaman şu veya bu
nedenle daralmaya başlarsa, yavaşlıyor ve bisiklette dengede durmak giderek güçleşiyor.”