Ekonomi İSO: Dikkat edelim, kazanan Türkiye olsun

İSO: Dikkat edelim, kazanan Türkiye olsun

08.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından iş dünyasını temsil eden kurumlar açıklama yaptı.

İSO: Dikkat edelim, kazanan Türkiye olsun

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 23 Haziran’da yapılması kararına ilişkin şu açıklamada bulundu:

Haberin Devamı

“YSK’nın İstanbul seçimleri için verdiği karar, 23 Haziran’da yeni bir seçimi beraberinde getiriyor. Demokrasi tarihimizde geçmişte de bazı hukuki kararlar, tartışmaya ve toplumsal vicdanda incinmeye neden olsa da demokratik akıl ve sandık kültürü neticede aklıselim ile bir yol bulmuştur. Önümüzdeki süreçte zorlu bir stres testinden geçecek toplumsal huzurumuz ve ekonomimiz zarar görmemelidir. Toplumumuzun ve ekonomimizin krizler karşısındaki güçlü bağışıklık sistemine her zaman olduğu gibi güvenip, ilk günkü tepkileri atlatarak; kazananın Türkiye olması için dikkatli olmak zorundayız.”

Sanayi ile büyüme

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Haberin Devamı

“Kapıları açan anahtar hukukun üstünlüğüdür. 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerinde hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Siyasetin ayrıştıran ve kutuplaştıran söylemlerinin bir yana bırakılması; eşit ve adil bir seçim sürecinin sağlanması; güven ve şeffaflık çerçevesinde kurumların bağımsızlığı ile tarafsızlığının gözetilmesi; her şeyden önce adalet duygusunun yeniden tesisi en büyük temennimizdir.

İhtiyacımız olan seçim değil, demokratik reformlarından güç alan, uluslararası itibarı yüksek, süreçleri şeffaf, yatırımcıların güven duyduğu, sürdürülebilir büyüme için katma değerli üretim ve katma değerli ihracatı odağına almış, sanayi ile büyüyen bir Türkiye’dir.”