Ekonomi İspanya’nın ‘kurtuluşu’ kasımda

İspanya’nın ‘kurtuluşu’ kasımda

16.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Euro Bölgesi’nden bazı yetkililer, İspanya’nın kasım ayında Euro Bölgesi’nden mali yardım talebinde bulunabileceğini söylediler.

İspanya’nın ‘kurtuluşu’ kasımda


Reuters Haber Ajansı’na isim açıklamadan bilgi veren bazı Euro Bölgesi yetkililerine göre, İspanya’dan gelecek talep Yunanistan’ın kredi programının revizyonu ve Güney Kıbrıs’a yardımı da içeren tek ve büyük bir paket içerisinde ele alınacak. Kurtarma paketinin koşullarını değerlendiren İspanya hükümeti, ancak yardımın koşulları ve kapsamının netleşmesi halinde karar alacağını açıklamıştı. İspanya’ya olası yardıma ilişkin görüşmelerde yer alan üst düzey Euro Bölgesi yetkilisi, “İlerliyoruz, adımlar atıyoruz ve hazırlık yapıyoruz. İşler Kasım’da belirginleşecek” dedi.

Haberin Devamı

İran’a yeni yaptırım
Bu arada Avrupa Birliği ülkeleri, İran’ın bankacılık ve gemicilik sektörleri ile sanayisini hedef alan yeni bir yaptırım paketini kabul ederek, Tahran yönetimi ve ülkenin nükleer programı üzerindeki baskıyı artırdı. Lüksemburg’da yapılan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında yapılan açıklamada “İran hakkında kısıtlayıcı önlemler ve sonuçlar kabul edildi” denildi. Yaptırımlar Avrupa Birliği’nin İran’dan doğalgaz ithalatını ve İran’a grafit ve metallerin ihracını hedef alıyor. AB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, İran’a yönelik kısa vadeli ticari kredi ve teminat mektubu da sağlanamayacak.