Ekonomi İstanbul’un gökdelenleri İtalya’da haber oldu

İstanbul’un gökdelenleri İtalya’da haber oldu

14.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya’nın önde gelen gazetelerinden IL SOLE 24 ORE, İstanbul’daki gayrimenkul sektörünün gelişimiyle ilgili bir habere yer verdi.

İstanbul’un gökdelenleri İtalya’da haber oldu

Galatasaray’ın teklifini kabul eden Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder’in transferinin gerçekleşmesinden hemen sonra bir haber hazırlayan gazete, RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan’ın görüşlerine yer vererek, “Sneijder İstanbul’da ev aramaya başlayacak. Hollandalı futbolcunun yanı sıra her geçen gün daha fazla sayıda yabancı yatırımcı Boğaziçi’nin her iki yakasına kurulu bu şehre ilgi duyuyor” yorumunda bulundu.

5 milyar $ harcanacak
Singapur Turkey Investment Company’nin tahminlerine de yer verilen haberde “2013 yılında İstanbul’daki gayrimenkul projeleri için 5 milyar dolar harcanacağı öngörülüyor” dendi. Habere göre, Türk gayrimenkul sektörünün 2013 yılında yüzde 4 ile yüzde 5 arasında büyüme göstermesi, ortalama 450 bin evin satılması ve sektör büyüklüğünün 170 milyar dolara (127,6 milyar Euro) ulaşması bekleniyor.

Gökdelenler çoğaldı
Haberi göre, yeni yönetim merkezlerinin haricinde finans merkezlerinin bulunduğu gökdelenler bu gelişimin gözle görülür göstergelerinden bir tanesi oldu.
Gazetenin haberinde şu bilgilere de yer verildi: “Son yapılan araştırmalara göre şehrin merkezi yerlerindeki gayrimenkul projelerinde orta gelir düzeyine mensup kişilerin yaşadığı, şehrin kenar bölgelerindeki inşaat faaliyetlerini biraz azalttığı görülüyor. Şehrin bu bölgelerinde metrekare başına fiyatlar 800 ile 1600 Euro arasında değişiyor. Lüks semtler, piyasanın kalbinin attığı yerleri oluşturuyor. Lüks semtlerdeki fiyatlar son on yılda altı kat arttı, fiyatların gelecekte de artması öngörülüyor.”

Haberin Devamı

'Büyüme devam edecek'
RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan da haberde, ”Gayrimenkul sektörü büyüdü ve büyümeye devam edecek. Gayrimenkule yatırım yapma düşüncesi Türkler arasında yaygın ayrıca yabancıların gayrimenkul satın almasını kolaylaştıran değişikliklerden sonra Körfez ülkeleri de dahil olmak üzere yabancı ilgisi de gittikçe artıyor” diye belirtti.

18 şehirdeki 64 arsa için açık artırma düzenleniyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aralarında Ankara, İzmir, Bursa ve Diyarbakır gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 18 şehirdeki 64 arsayı açık artıma yöntemiyle satacak. Müzayede, 28 Şubat’ta Eskidji firmasının İstanbul’daki merkezinde saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Canlı bağlantı olacak
İdare’nin Ankara Bilkent’teki merkez binasından da müzayedeye canlı bağlantı yoluyla teklifler alınabilecek. Satışa çıkan arsalardan almak isteyenler ayrıca, www.eskidji.com internet adresinden de teklif verebilecek.
Müzayedede, 26 arsa ilk kez satışa çıkacak. Ankara Çayyolu’ndaki 42 dönümlük konut arsa ile Kazan’daki 20 arsa ilk kez satışa çıkan taşınmazlar arasında bulunuyor. Diyarbakır Silvan, Eskişehir Odunpazarı, Elazığ merkez, Mardin Midyat ve Ağrı Doğubayazıt’ta bulunan arsalar da ilk kez satışa sunulacak taşınmazlar arasında yer alıyor.

Teminatlar değişiyor
Muhammen bedeli 25 bin liradan az arsalar için 1000, muhammen bedeli 25 bin 1 lira ile 500 bin lira olan arsalar için 5 bin, muhammen bedeli 500 bin 1 lira ile 1 milyon lira arası arsalar için 50 bin, muhammen bedeli 1 milyon 1 liradan fazla arsalar için ise 100 bin lira katılım teminatı ödenmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Yüzde 10 peşin 120 ay vade

Ağrı merkez ve Doğubeyazıt, Ankara Çayyolu ve Mamak, Diyarbakır Silvan, Eskişehir Odunpazarı, Elazığ Merkez, Mardin Midyat, Edirne Merkez, Sinop Merkez ve Amasya Merzifon’da bulunan arsalar yüzde 25 peşin 36 ay vadeyle satılacak. Ankara Polatlı’daki 19 dönümlük arsa yüzde 15 peşin 60 ay vade diğer arsalar ise yüzde 10 peşin 120 ay gibi ödeme seçeneğiyle yatırımcıya sunulacak.

Haberin Devamı

SON HASILAT ŞAMPİYONU FLORYA’DAN ÇIKTI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) gerçekleştirdiği hasılat paylaşımı esaslı projelerin satış listesinde Ocak ayı sonuçları açıklandı. Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği KoruFlorya, Ocak ayı satış rakamıyla TOKİ’nin ciro şampiyonu oldu.
Toplam 23 milyon 315 bin 837 liralık hasılatıyla Ocak 2013’ün de şampiyonu olan proje böylece TOKİ’nin ciro şampiyonluğu listesine 7. kez adını yazdırdı. Proje 2011 itibariyle TOKİ’nin hasılat paylaşımı ciro şampiyonluğuna adını yazdırmaya başlamıştı.

52 farklı tipte daire
Aile rezidansı olarak ön plana çıkan KoruFlorya’da 3+1’den 7+2’ye kadar 52 farklı tipte 298 konut bulunuyor. 4 kat otopark, AVM ve 3 bin metrekareye varan sosyal tesis alanı üzerinde olan KoruFlorya, deniz, göl ve orman manzarasına hakim konumuyla dikkat çekiyor.
Yüzde 1 KDV avantajlı dairelerin de yer aldığı KoruFlorya’da anlaşmalı bankalar aracılığıyla 120 aya kadar uygun oranlarda vade de yapılabiliyor. Projede ayrıca vade farksız 48 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor.
Atatürk Ormanı’na komşu KoruFlorya, E-5, TEM ve sahil yolu alternatifleriyle de ulaşım kolaylığı sağlıyor. Proje Bakırköy Deniz Otobüsü, Metrobüs ve 2013’ün sonunda hizmete girecek olan Marmaray’a olan yakınlığıyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Emaar, Yeşil Binalar Zirvesi’ne sponsor oldu

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından 18-19 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenen ve iki gün sürecek “2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi”nin ana sponsorları arasında dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties PJSC’nin ülke iştiraki Emaar Türkiye de bulunuyor.
Yeşil Binalar Zirvesi’nin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, “Dünya kaynaklarının hızla tükenmeye başladığı günümüzde, sadece mimari olarak güzel projeler üretmek yetmez, projelerin tüm özellikleriyle sürdürülebilir unsurlar taşıması da çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sarphan Finans Park’ta Sevgililer Günü hediyesi

Sarp Group’un TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle inşa ettiği Sarphan Finans Park Sevgililer Günü’ne özel bir kampanya sunuyor. Buna göre, 14 Şubat’ta tüm gün geçerli olacak Sarphan Finans Park’ın www.sarphanfinanspark.com web sitesinden, iletişim formunu dolduran her çifte satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim imkânı ve satış ofisini ziyaret eden çiftlere de artı olarak özel bir sürpriz imkânı sunuyor.
Konutların dışında AVM ve rezidans bloğunun da bulunduğu projenin, toplam 13 kattan oluşan ofis bloğunda 123 ofise yer veriliyor. Ataşehir’de hayata geçirilen projede, teraslar ve kat bahçeleri bulunuyor.

Emlak Bankası-TOKİ sözleşmesine onay

Anayasa Mahkemesi’nin, tasfiye edilen Emlak Bankası'nın TOKİ'ye devrettiği varlıklarla ilgili borç ve alacak ile önceden yapılmış sözleşmelerden TOKİ'nin sorumlu tutulamayacağı ve bu konuda TOKİ'ye karşı dava açılamayacağı yönündeki düzenlemenin iptali istemini reddetti.
Kararda, iptali istenen 3. maddenin, tasfiye edilen Emlak Bankası'nın TOKİ'ye devrettiği varlıklardan ve bunlarla ilgili daha önce yapılan akitlerden TOKİ'nin sorumlu tutulamayacağı düzenlemesini içerdiği vurgulandı. Kanunun 4. maddesiyle de Emlak Bankası aleyhine daha önce açılmış davaların TOKİ'ye yöneltilemeyeceğinin belirtildiği anlatıldı. n ANKARA Milliyet

Kartal’da 14 Şubat için yüzde 5 indirim yaptı

Safi Espadon’da, Sevgililer Günü için ziyaretçilere özel sürprizler hazırlandı. Bu kapsamda, Kartal’da hayata geçen projenin satış ofisinde ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 5 indirim olanağı sunuyor. Bunun yanı sıra projede yer almak isteyen kişilere yüzde 25 peşinata 12 ay vade imkânı tanınacak. Safi Holding tarafından inşa edilen proje, 136 konut ve 11 ticari bölümden oluşuyor.
Dome Mimarlık tarafından tasarlanan, 101 metre yüksekliğindeki proje üç blok halinde tek parça olarak uzanıyor. 3 bodrum, zemin ve 19 kattan oluşacak yapının Sabiha Gökçen Havalimanı’na ve metroya olan yakınlığı dikkat çekiyor.