Ekonomi İstanbul’da dijital final

İstanbul’da dijital final

27.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, mayısta İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde Atatürk Stadı’nda futbolseverlere dijital bir deneyim yaşatacaklarını söyledi

İstanbul’da dijital final

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, mayıs ayında İstanbul’da oynanacak 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde futbolseverlerin tüm harcamalarını dijital kanaldan yapmalarını hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ligin resmi sponsoru olarak Atatürk Olimpiyat Stadı’na gelmesi beklenen 100 bine yakın futbolseverlere İstanbul’u tanıtmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Çağlayan, “Bu yıl Şampiyonlar Ligi finali mayısta İstanbul’da oynanacak. Avrupa Şampiyonlar ligi finali için futbolseverleri 15 yıl sonra burada ağırlayacağız. Bir yandan buna hazırlanıyoruz. MasterCard olarak geliştirdiğimiz tüm inovasyonu gelen ziyaretçilere göstermek istiyoruz. Türkiye’yi iyi tanıtacağız. Turizm açısından gelenleri iyi gezdirmek istiyoruz. Sloganımız ise “Finale bizdeyiz” olacak dedi.

‘Nakitle ödüyoruz’

Gündemlerinde ödeme sistemlerinde nakitten pay almanın olduğunu belirten Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, kredi kartlarındaki büyümenin yavaşladığını söyledi. Bunun kredili bir ürün olmasından kaynaklandığını belirten Çağlayan, “Hala markete, benzinciye gittiğimizde, günlük harcamalarımızı yaptığımızda alternatif bir ürün arayışı içindeyiz, illa kredili bir ürün kullanmak istemiyoruz. Bugün bankacılık sistemine girebilecek yetişkin nüfusun % 41’inin kredi kartı var. Bu yüzden nakit yerine insanların elektronik ödeme yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çağlayan, şöyle konuştu: “Markete gidiyoruz % 80 nakit harcıyoruz. Restoranlarda kart kullanıyoruz gibi düşünülse de % 70 oranında nakit ile ödeniyor. Bu kredi kartı ve banka kartı harcamalarının toplamı. Türkiye’de zaten kart demek % 80 kredi kartı demek. Giyimde kredi kartı ile ödeme yapılıyor, taksit etkiliyor.”

İstanbul’da dijital final

Toplu taşımada 10 YENİ İL SIRADA

Toplu taşıma kartında 15 ilde olduklarını belirten Çağlayan, yeni 10 ilde daha olacaklarını söyledi. “Anlaşmaları yapıldı. Teknik alt yapı çalışmaları başladı. Bütün bir yıla yayılacak. Hepsini bir anda yapmayacağız. İzmir, Hatay, Edirne, Osmaniye... Bütün Anadolu’ya yayılacağız. İstanbul görüşmelerimiz devam ediyor. Tabii İstanbul tek başına çok büyük bir il. Şu an görüşüyoruz” diyen Çağlayan şöyle konuştu: “İnşallah İstanbul’u da alacağız. 15 ilde toplu taşımada toplam kullanımların yüzde 12’ini aldık. Bu iyi bir rasyo. Fakat henüz yeterli bir oran değil. Bugün İngiltere’de Londra’da toplu taşımanın yüzde 55 - 60’ı insanların ceplerindeki kartlar ile yapılıyor. Toplu taşımadaki hedefimiz de iki yıl içinde yüzde 35’e gelmek.”