Ekonomi İşte karşınızda Galaxy Note 9

İşte karşınızda Galaxy Note 9

10.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Samsung’un yeni akıllı cep’i Note 9, yenilenmiş S Pen kalem ve 1 terabyte kapasiteyle dikkat çekti. Bayramdan önce satışa çıkacak ürünün 128 GB’lik modeli 6.499 TL, 512 GB’lik modeli 7.499 TL.

İşte karşınızda Galaxy Note 9

Samsung’un amiral gemisi cep telefonu modeli Galaxy Note 9 tanıtıldı. ABD New York’taki Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıtılan telefonun pek çok özelliği daha önce sızdırıldığı gibi çıktı. Telefonun Türkiye fiyatı da açıklandı. Note 9’un 128 GB’lık modeli 6 bin 499 TL’den, 512 GB’lık modeli ise 7 bin 499 TL’den satışa sunulacak. Galaxy Note 9 bayramdan önce 20 Ağustos’a kadar Türkiye’de satışa sunulmuş olacak.

Haberin Devamı

Kumanda gibi kalem

Note 9’da en büyük yeniliğin depolama seçeneği ve S Pen kaleminde olduğu görüldü. Farklı renk seçeneğine sahip S Pen bluetooth destekli olacak. Kalem artık adeta bir kumanda olarak kullanılabiliyor. S Pen kalem bir deklanşör ya da sunum yöneticisi şeklinde görev yapabiliyor. Telefona dokunmadan uygulama yönetimi de sunan S Pen, modelin en önemli yeniliklerinden biri oldu. 40 saniyelik şarj ile tam 30 dakika kullanım sunabiliyor. Note 9 mavi renkli kasasıyla sarı renkli S Pen kullanılabilecek.

Depolamada ise 512 GB’ı ilk sunan model Note 9 oldu. 512 GB’lık microSD kart yardımıyla hafıza 1 TB’a kadar artırılabilecek. Bu boyuttaki microSD kart yılın son çeyreğinde Türkiye’ye getirilecek. 512 GB modeli 120 bin şarkı, 43 bin fotoğraf depolayabilecek. Bir de 128 GB’lik seçeneği olacak.

Haberin Devamı

Foto çekerken uyaracak

Note 9’un kamerası da geliştirildi ve yapay zekayla akıllandı. Düşük ışıkta yüksek kaliteli fotoğraf çekebiliyor. Görsel zekası bulunuyor. Fotoğraf çekimi sırasında geri bildirim veriyor. Gözler kapalı, titreme var gibi bildirimlerle daha iyi fotoğraf çekilmesini sağlıyor. Ortamı algılayarak ona göre en uygun ayarı belirleyebiliyor. Canlı odak ve süper ağır çekim modları var. Arka kamerası 12 MP, ön kamerası ise 8 MP çözünürlükte. Samsung Galaxy Note 9, DeX bağlantısı için sadece tek bir HDMI kablosuna ihtiyaç duyuyor.

Galaxy Note 9’un üç rengi olacak. Okyanus mavisi, siyah ve lavanta moru. Mavi renkte sarı kalem seçeneği olacak. Diğer renklerin kalemleri kendi renginde bulunacak.

İşte karşınızda Galaxy Note 9

Türkler ‘Note’ seviyor

Samsung Electronics Türkiye’nin Ürün Stratejileri Müdürü Anıl Öztekin, Türkiye’nin Avrupa’da Note satışında bir numarada olduğunu belirterek, Note 9’un mottosunun ‘Gücü Keşfet olacağını söyledi. Note’un beyaz yakalı ve profesyoneller arasında yaygın kullanıldığını ifade eden Öztekin, 18-35 yaş grubu ve Z jenerasyonuna yönelmeyi hedeflediklerini kaydetti. Öztekin, Note 9’un bütün ihtiyaçları barındıran bir telefon olarak ortaya çıkacağını dile getirerek, ürünün performans, depolama, kalem ve kamera tarafında geliştirildiğini aktardı. Öztekin, Türkiye telefon pazarının bu yıl geçen yılki seviyede devam ettiğini ve yılın 12 milyon adetle kapatılacağını dile getirdi. Öztekin, yüksek kurları fiyatlara yansıtmamak için çalıştıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

İşte karşınızda Galaxy Note 9

6.4 ‘İnç’lik ekran

- 128 GB’de 6, 512 GB’lik modelinde 8 GB Ram olacak.

- Türkiye’ye gelecek modelin işlemcisi Exynos 9810 olacak. Bazı ülkelerde Snapdragon işlemci bulunacak.

- 6.4 inç’lik süper Amoled ekran.

- Arka kamera çift lensli 12 Megapiksel. Arka kamerada yazılımsal yenilikler var. Ön kamerası ise 8 Megapiksel çözünürlükte.

- 4.000 mAh pili bulunan model, dijital asistan Bixby 2.0 ile dikkatleri üzerine çekecek.

- Kablosuz şarjı destekliyor.

- Parmakizi sensöründe iyileştirme var.

- 201 gram ağırlığında.

- Android 8.1 işletim sistemine sahip.

- Türkiye’de 128 GB’lik modeli 6.499, 512 GB’lik modeli 7. 499 TL’den satılacak.

İki yeni saat!

Samsung, New York’taki Unpacked etkinliğinde iki yeni saat modelini de tanıttı. Galaxy Watch adı verilen iki model 42 ve 46 mm bezelle gelecek. Modellerden biri kadınlara hitap edecek. 80 saatin üzerinde pil ömürleri olacak. LTE ve bluetoothlu modeller telefona bağlı olarak arama yapılmasını sağlayacak. Saatler Samsung ekosisteminde yer alacak. Stres yönetimini ve ileri seviyede uyku düzenini de takip edecekler. Sonuçlara göre nefes egzersizi yapılmasını önerecek. Siyah, gümüş ve roze altın rengindeki saatlerin Türkiye’ye eylülün ikinci haftasında getirilmesi planlanıyor.