Ekonomi İş’ten tarımda İmeceMobil...

İş’ten tarımda İmeceMobil...

22.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası’nın iştiraki Softtech tarafından geliştirilen “İmeceMobil” uygulaması ile çiftçiler, ihtiyaç duydukları birçok bilgiye dijital ortamda ulaşabilecek. İş Bankası’ndan yapılan açıklamada bankanın teknoloji şirketi Softtech tarafından geliştirilen, çiftçilerin üretim aşamalarında ihtiyaç duyacakları çeşitli bilgileri 7/24 görebilecekleri “İmeceMobil” uygulaması kullanıma sunulduğu belirtildi.

İş’ten tarımda İmeceMobil...

Tüm çiftçilerin akıllı telefonlarına ücretsiz olarak indirebilecekleri “İmeceMobil” uygulaması sayesinde, tarla, bahçe ve hayvancılık ile ilgili üretim tesisi bilgileri kaydedilebiliyor. Don, dolu, şimşek, fırtına ve şiddetli yağış gibi anlık hava olayları hakkında önceden uyarılar alabilen çiftçiler, ayrıca alanında uzman ziraat mühendislerine ve veteriner hekimlere istedikleri zaman bitkisel üretimle ve hayvancılıkla ilgili sorular sorabiliyor.

Haberin Devamı

Uygulamada çeşitli tarımsal güncel duyurulara ulaşılabiliyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, sürdürülebilir, güvenli ve katma değerli üretime katkı sağlamanın, ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi.