Ekonomi İsteyene saray, isteyene hapishane

İsteyene saray, isteyene hapishane

10.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Enternasyonal Turizm ve Four Seasons, Sultanahmet Hapishanesi'nden sonra Atik Paşalar Yalısı'nı da turizme kazandırarak, her iki oteli birlikte pazarlayacak

İsteyene saray, isteyene hapishane




Enternasyonal Turizm, Four Seasons'la birlikte Özelleştirme İdaresi'nden 29 milyon dolara aldığı Atik Ali Paşa Yalısı'nı (Atik Paşalar Yalısı) bir buçuk yıl içinde konaklamaya hazır hale getirecek.
Sultanahmet Hapishanesi'ni beş yıldızlı otel halinde restore eden ve işletmesini Four Seasons Otelcilik'e veren Enternasyonel Turizm, şimdi de uzun yıllar önce ilköğretim okulu, ardından devlet konukevi olarak kullanılan Atik Ali Paşa Yalısı'nı otel yapacak.
Yalının restorasyonuna kısa sürede başlanacağını söyleyen Enternasyonal Turizm Genel Müdürü Mustafa Türkmen, "Otelin işletmesi, yatırımı da ortak yaptığımız Four Seasons'a verilecek. Bu nedenle 30 milyon dolar harcayacağımız otelin yönetimi de direkt bu otele bağlanacak" dedi.

Dünyanın en güzel oteli

Aynı yönetim ve pazarlama çatısı altında toplanacak Four Seasons otellerinin, "İsteyene hapishane, isteyene saray" sloganı ile pazarlanacağını ifade eden Türkmen, "Proje tamamlandığında Atik Ali Paşa Yalısı sadece Boğaz'ın değil dünyanın en iyi oteli olacak" dedi.
Her iki otelin bulunduğu yerlere iskele yapılacağını açıklayan Türkmen, oteller arasındaki bağlantıyı deniz yoluyla sağlayacaklarını belirtti.
Türkmen, geçmiş yıllara ait bir şehir hatları vapurunu restore ederek, bununla Sultanahmet ve Beşiktaş arasında otel müşterisi taşıyacaklarını söyledi.

Tarih teknolojiyle canlanacak

Otelin adının "Four Seasons Atik Paşalar" olacağını söyleyen Enternasyonal Turizm Genel Müdürü Mustafa Türkmen, Türkiye ve dünyada en üst gelir gruplarına hitap edeceklerini belirtti. Otelin 140 odaya sahip olacağını kaydeden Türkmen, bunun üçte birinin suit oda olarak dizayn edileceğini anlattı. Dekorasyonda Osmanlı dönemine ait motiflerin kullanılacağını ifade eden Türkmen, "Otelde Osmanlı'nın ihtişamı ile günümüz teknolojisi birleştirilecek" dedi.