Ekonomi İstihdam atağı

İstihdam atağı

27.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, İŞKUR ile imzaladığı istihdam protokolü kapsamında 2.500 personel alacak. Bakan Arslan, “Bu protokol nitelikli teknikerlerin Türk Telekom’a katılmasını sağlayacak” dedi.

İstihdam atağı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türk Telekom, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) vasıtasıyla 2 bin 500 yeni personeli ailesine katacak. İŞKUR, vatandaşlarla birebir temas kuran nitelikli teknikerlerin Türk Telekom bünyesine katılmasına yardımcı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Arslan, Türk Telekom - İŞKUR İstihdam İşBirliği imza töreninde yaptığı konuşmada, Türk Telekom’un yaklaşık 35 bin çalışanıyla dünyanın sayılı telekom şirketleri arasında yer aldığını ifade etti.

Türkiye’nin teknolojiyi takip eden ülke konumundan, teknolojinin geliştirilmesine öncülük eden ülke konumuna yükseldiğine işaret eden Arslan, “4.5G’yi çok başarılı uyguluyorsak ve 2020 hedeflerinde ‘dünyayla 5G’nin standartlarını oluşturacağız’ diyorsak bunda diğer operatörlerimizle birlikte bu sektöre öncülük eden Türk Telekom’un büyük katkısı var” diye konuştu.

Milli ve yerli altyapı

Arslan, 5G’de milli ve yerli altyapı için çalışmaları başlattıklarına dikkati çekti. 4.5G hizmetlerinin ulaşmadığı 1472 yerleşim yerinde altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirten Arslan, kurulumların gelecek yıl tamamlanacağı müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Siber güvenliğin ‘milli güvenlik’ anlamına geldiğini ifade eden Arslan, “Siber Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili hazırlığımız bitmek üzere. Bakanlar Kurulu’na sunup, sonrasında Meclis’e sevk edeceğiz” diye konuştu.

Öncelikli sektörler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Yeni oluşturduğumuz teşvik uygulamalarımızla istihdam performansımızı 2017’nin üzerine çıkaracak bir sonuca 2018’de ulaşacağımıza inanıyoruz. İmalat sanayi ve bilişim bu dönemde öncelikli sektörlerimiz” dedi.

İşbaşı eğitim programlarının formatını bu dönemde değiştirdiklerini dile getiren Sarıeroğlu, geçmişte 3 ay olan programların imalat ve bilişim sektöründe 6 ay olarak uygulandığını kaydetti.

İşbaşı eğitim programlarına katılanları istihdam eden işyerlerine ilk 3 ay içinde 30 ila 42 ay arasında değişen oranlarda prim desteklerinin devam edeceğine değinen Sarıeroğlu, işbaşı eğitim programlarındaki günlük cep harçlığının 61 lira, bilişim sektöründe de günlük cep harçlığının 75 lira olduğunu kaydetti.

İş arama portalı

Gelecek dönemde İŞKUR olarak bilişim altyapısıyla ilgili yoğun bir çalışma içinde olacakları bilgisini veren Sarıeroğlu, “Bugüne kadar devrede olan iş arama portalımızın yenilenme sürecini gerçekleştiriyoruz. Bu süreci de gençlerimizle birlikte yapıyoruz. Yeni bir telefon uygulaması hazırlığı içerisindeyiz. Gelecek günlerde tanıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘En fazla istihdam bizde’

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany ise Türk Telekom olarak yaklaşık 42 milyon aboneye hizmet vermenin gurur ve sorumluluğunu taşıdıklarına işaret ederek, şunları kaydetti: “İŞKUR ile imzaladığımız protokolle Türk Telekom bünyesine 2 bin 500 nitelikli tekniker alacağız. Sektörde en büyük istihdamı sağlayan ve sendikalaşmayı benimsemiş tek şirket olan Türk Telekom olarak ülkemizin istihdam politikasını destekliyoruz.”

Nitelikli meslekler

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, geçen yıl 508 bin 851 aktif iş gücü programı düzenlendiğini belirterek, İŞKUR’un eğitim programlarında nitelikli mesleklerin oranının yüzde 25 olduğunu, oranın bu sene yüzde 40 olmasını istediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından, Türk Telekom ile İŞKUR arasında İşe Alım Protokol Sözleşmesi imzalandı. Törene, Bakan Arslan’ın yanısıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.