Ekonomi İTO ihracat için atakta

İTO ihracat için atakta

05.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO), Kumaş Meslek Komitesi’nin desteğiyle düzenlediği ikili iş görüşmeleri (B2B) programında Ukrayna, Belarus, Rusya, Bulgaristan, Kırgızistan, Polonya, Portekiz ve Romanya’dan gelen 156 ithalatçı firma, İTO üyesi ihracatçılarla bir araya geldi.

İTO ihracat için atakta

İTO’dan yapılan açıklamaya göre, 2019’u “Ekonomimize Global Nefes: İhracat Yılı” ilan eden İTO, sektör odaklı ihracat programlarına devam ediyor.

Haberin Devamı

İTO’nun düzenlediği programda alıcı firmalar, Türk firmaları ile birçok sipariş anlaşması yaptı. Programa katılan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, firmaların stantlarını dolaşarak ihracatçı firmaları tebrik etti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Avdagiç, şunları kaydetti:

İstanbul merkez

“İTO olarak tüm üyelerimizle ihracata odaklandık. Tekstil sektörümüze, B2B ile yeni bir ihracat ufku, yeni bir ihracat imkanı sağladık. Çünkü Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğinin en büyük itici motoru ihracat olacaktır. Ekonomide ihtiyacımız olan atılımın tek yolu üretim-ihracat-yatırım eksenidir.”

Avdagiç, “Bu buluşma, İTO’nun ihracat atılımının önemli bir başlangıcı. İstanbul’u kumaş, hazır giyim ve konfeksiyon alım heyetleri ve sunumları için pazarlama merkezi haline getireceğiz” dedi.