Ekonomi İTO Meclis Başkanı Körfez’in ‘Altın Doktor’u oluyor

İTO Meclis Başkanı Körfez’in ‘Altın Doktor’u oluyor

27.11.2010 - 02:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, Basra Körfezi ülkelerinin ‘Altın Doktoru’ olmaya hazırlanıyor

İTO Meclis Başkanı Körfez’in ‘Altın Doktor’u oluyor

Ancak söz konusu ‘altın’ın kuyumculukla hiç bir ilgisi yok... Son dönemde birbiri ardına gelen yatırımlarına bir yenisi daha ekleyen Çağlar, sağlık sektörüne giriyor.
Bu ay ‘Golden Doctors (Altın Doktorlar) Sağlık Hizmetleri’ adlı bir şirket kuran Çağlar, öncelikle yurtdışından Türkiye’ye hasta taşıyacak. Seçenekler arasında bir hastane kurmak da var. Türk hastanelerinin özellikle sağlık hizmetlerinin pahalı olduğu Batı ülkelerinden hasta grupları çektiği biliniyor. Çağlar’ın yeni işteki ana hedefi ve ortakları ise Körfez’den.

Filistin asıllı Türk
İbrahim Çağlar’ın ortaklardan birisi Dubai’de yaşayan Filistin asıllı Türk vatandaşı Bessam Yıldırım. Yıldırım, Jebel Ali ve Dubai Airport serbest bölgelerinin Türkiye temsilciliğiyle tanınıyor.
Türkiye’den Türk hamamı ve spa ürünleri ithal eden bir firması da olan Yıldırım, Körfez’de Türkiye için yatırım ajansı gibi çalışıyor.
Bessam Yıldırım vasıtasıyla iki Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı yatırımcı da yeni işe ortak oldu. Bu isimlerden Masoud Aldhaheri, Dubaili yatırım firması Al Dhaheri Group’la bağlantılı.

Hastane de kurabilir
Yeni şirkette Çağlar başkan olurken, Aldhaheri başkan yardımcısı oldu. Şirket, yurtdışından Türkiye’ye tedavi için gelecek hastaların randevu, bilet ve sağlık hizmetleri dahil olmak üzere tüm işlemlerini ilgili kuruluşlarla anlaşarak yaptıracak. Golden Doctors, hastane kurup işletmek için de kapıyı açık tutuyor.
Bu ay Bulgar bir ortakla ‘Bizel Elektrik’ adlı bir şirket daha kuran Çağlar, ‘elektrik ticareti’ işine de giriyor.

Haberin Devamı

Hakan Şükür menajerlik yetkisini sildi
Galatasaray’ın eski milli futbolcusu Hakan Şükür, ani bir yönetim kurulu toplantısı yaparak yeni kurduğu sportif yatırım şirketinden menajerlik yapma yetkisini kaldırdı. Şükür, 8 Kasım’daki toplantıda şirketindeki menajerlikle ilgili dört maddeyi ayıkladı.
Hakan Şükür, kardeşi Gökhan Şükür ile birlikte geçen ay ‘Hakan Şükür Spor Organizasyon Menajerlik’ adlı bir şirket kurmuştu. Edinilen bilgilere göre, bu şirketi hayalindeki spor okulunu açmak için kuran Hakan Şükür, şirket kurulurken faaliyet alanını geniş tutmak için eklenen menajerlik maddelerinden rahatsızlık duydu.

Spor okulu kuracak
Kısa süre önce Türkiye Futbol Federasyonu’nun menajerlik yapan teknik direktör ve futbolcularla ilgili yaptığı operasyon, Şükür’le hiç ilgisi olmasa da, işe tuz biber ekti.
Hakan Şükür, kendisini kısıtlayan bir durum olmamasına rağmen, menajerliği şirketinden sildi. Adı ‘Hakan Şükür Spor Organizasyon’ olarak değişen şirketin yüzde 90’ı Hakan Şükür’e ait. Şükür yakın zaman içinde spor okulu için girişimlere başlayacak.

Haberin Devamı

Bağış, Kanyon’a geri döndü
Devlet Bakanı Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, hazırgiyim işini büyütüyor. Geçen yıl kurdukları ‘BNB Hazır Giyim Tekstil’ adlı şirketle Vakko bayii olan Bağış çifti, İstanbul Astoria Alışveriş Merkezi’nin ardından Kanyon Alışveriş Merkezi’ne de girdi.
Geçen yıl Astoria’da hem Vakko’nun eşarp, gömlek ve kravat mağazası Butik Vakko’yu, hem de erkek giyim mağazası W’yu açan Bağış çifti, bu ay da Kanyon’da bir W mağazası açtı.

Harvey Nichols’a komşu
4 Kasım’da BNB ortaklar kurulu kararında, “Aşağıdaki kararlar oybirliğiyle alındı” denilerek Kanyon’da bir satış mağazası şubesi açıldığı belirtildi.
2006 yılında Harvey Nichols’ın Kanyon’daki mağazasında genel müdür yardımcısı olarak çalışan Beyhan Bağış, aynı katta açtığı W ile Kanyon’a geri dönmüş oldu. Beyhan Bağış’ın BNB’deki hissesi yüzde 95, Egemen Bağış’ın hissesi ise yüzde 5.