Ekonomi İzmir’deki dönüşüm zirvesi umut verdi

İzmir’deki dönüşüm zirvesi umut verdi

06.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi'nin ilkini İzmir'de düzenlediği "Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi", inşaat sektöründe ve kentsel dönüşüm kapsamında konutları yenilecek olan vatandaşlar arasında büyük yankı uyandırdı.

İzmir’deki dönüşüm zirvesi umut verdi

Türk inşaat sektörünün önemli oyuncularının katıldığı büyük zirvede verilen mesajlar, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili kafalarında soru işareti bulunan vatandaşlarla müteahhitlere ışık oldu.
Çok sayıda gazete ve internet haber portalı, Milliyet'in bu etkinliğine geniş yer verdi. Dönüşümde oluşturulan İzmir modelinin tüm illere örnek olması gerektiği vurgulandı.

Olumlu adımlar atıldı
Rantın iki tarafa da eşit dağıtılması gerektiğinin altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, kentsel dönüşüm adına yaptığı atılımlar ilgi gördü. Kadifekale, Yeşildere ve Gürçeşme'de gecekondu bölgelerinin yıkılarak yeşil alana dönüştürülmesi de olumlu karşılandı. Bu arada kentsel dönüşüm projesinde müteahhitle vatandaş arasında mutlaka devletin olması talebi, hem sektör temsilcileri hem de vatandaşlar tarafından benimsendi.
Yüksek yapıların kente farklı bir kimlik kazandıracağı görüşünde birleşen müteahhitler, belediyelerin imar planlarında vatandaşla anlaşmayı kolaylaştıracak adımlar atması gerektiğini, bu yönde fikir birliği olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Hak sahiplerini, kendi kültürlerini yaşattıkları ortamlardan uzaklaştırmadan kentsel dönüşümün gerçekleşmesi önerisi de kabul gördü.

Karşıyaka’yı gezdiler
Etkinlik sonrası işadamlarının İzmir'in merkezinde ve çevre ilçelerinde yaptıkları inceleme gezileri de bölge halkı ve belediye başkanlarını gelecek adına umutlandırdı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Milliyet'in etkinliğine gerek konuşmacı gerekse izleyici olarak katılan bazı işadamlarını Karşıyaka'da gezdirdi, ilçesini anlattı.