Ekonomi 'izmir’in varlığını dünya hissedecek'

'izmir’in varlığını dünya hissedecek'

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan işadamı Mahmut Özgener, “Bizim dönemimizde, İzmir’in imajını dünyaya hissettireceğiz” dedi

izmir’in varlığını dünya hissedecek

Eski Futbol Federasyonu Başkanı, işadamı Mahmut Özgener, nisan ayında yapılacağı açıklanan seçim için İzmir Ticaret Odası’na (İTO) Başkan adaylığını açıkladı. Bu tür adaylıkların, insanlara büyük sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Özgener, “Söz konusu İTO Başkanlığı gibi önemli bir görevse bu sorumluluk çok daha büyüyor. Bu yüzden adaylık kararım, hayatımın hem en kolay, hem de en zor kararı oldu. İzmir, benim ve benimle birlikte göreve talip olan tüm arkadaşlarımızın, heyecanı, hayatı, mutluluğu, her yerde İzmirliyim derken hissettiği büyük gururu” dedi. Adaylığı, kendisine dostlarının ve meslektaşlarının teklif ettiğini belirten Özgener, kendisine her sektörden meslektaşının teveccüh gösterdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

İnovasyon üssü

Başkanlığı kazanması durumunda İzmir’in insan, yaşam ve ekonomik kalitesini dünyaya daha güçlü bir şekilde yansıtacağının altını çizen Özgener, “Kenti dünyada konuşulan, övgüyle bahsedilen, tercih edilen bir şehir haline getirmek istiyoruz. Yapacağım işlerden biri de, dünyadaki ticaret odaları ile İTO arasında dijital entegrasyonu sağlamak olacak” dedi. ‘Değişimi birlikte başarmak, geleceği birlikte yaratmak için adayız’ sloganıyla yola çıkan Özgener, dünyanın önde gelen finans merkezlerinde sunumlar yapacaklarını ve İzmir’in potansiyelini anlatacaklarını söyledi.

Dünyanın genç, dinamik, açık düşünceli ve yaratıcı projeler arayan önemli girişimcilerine İzmir Ticaret Odası üye kurumların ulaşmasını ve parlak fikirlerini anlatmasını sağlamaya çalışacaklarına vurgu yapan işadamı Özgener, şöyle konuştu:
“Uluslararası işbirliklerini artıracak, dünyanın büyük ticaret merkezlerinde, teknoloji bölgelerinde, dünya ekonomisine yön veren kentlerde ismimizi duyuracağız. Çin’den Silikon Vadisi’ne kadar ticari ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirecek, önemli Avrupa metropollerinde, Ortadoğu’nun önemli merkezlerinde İzmir’in varlığını ve imajını hissettireceğiz.”

Haberin Devamı

Özgener, şöyle devam etti:

“Yaratıcılık ve Ar-Ge alanında adı geçen önemli merkezlerden birisi olabilmek için ‘inovasyon üssü’ adı altında yenilikçi yatırımları üyelerimizle birlikte hayata geçireceğiz. Kentimiz ve bölgemizin en önemli özelliklerinden olan yemek kültürünü tüm yerli ve yabancı turiste tanıtarak, ‘Yerel Gurme Köyleri’ kurulması gibi projelerle destek olacağız. Tüm KOBİ üretim atölyelerinin çağın şartlarına uygun bir şekilde, altyapı ve lojistik problemlerini çözerek, ‘Atölye Kentler’ oluşturacağız.”

SPOR YOLUYLA EĞİTİM

İzmir Ticaret Odası olarak sadece İzmir’e değil, tüm Türkiye’ye hizmet verecek veri bankaları kuracaklarını belirten Mahmut Özgener, “Her üye kurumumuz, bilgiye İzmir Ticaret Odası bünyesindeki bilişim uzmanlarının desteğiyle rahatlıkla ulaşacak. İzmir’in ticari ve ekonomik hayattaki büyük deneyimi veri haline dönüştürülerek özel yayınlar haline getirilecek” dedi.
İzmir’in her zaman genç ve dinamik bir kent olduğuna dikkat çeken Özgener, “Ticaret Odası olarak, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan biri sporu ve spor yoluyla eğitimi tüm kent halkına yaşatabilmek için bir dizi proje gerçekleştireceğiz. İzmir’in insan kalitesi, gençlerine sunduğu yaşam standardı, iklimi, doğası, insanımızın çalışkan ve sebatkâr yapısı, devletlerin ‘spor’ konusunda aradığı ama bulamadığı temel özellikler” diye konuştu.

Haberin Devamı

izmir’in varlığını dünya hissedecek
MAHMUT ÖZGENER KİMDİR?

Mahmut Özgener, 1963 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun oldu. 1987’den bu yana tütün sektöründe çalışmakta. Vosmer Otomotiv firması ile, otomotiv sektöründe de faaliyet göstermekte.
1999-2006 arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2006’da Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Halen Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkanlık görevini sürdürmekte.
Özgener, Altay Spor Kulübü’ne Başkanlık yaptı. TFF Başkanı Hasan Doğan’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi sonrası, vekâleten başkanlığa getirildi. Seçimleri kazanarak, Futbol Fedreasyonu Başkanlık görevini 2011 yılına kadar sürdürdü.

Haberin Devamı