Ekonomi İzmir tamam, hedef Mavişehir ve Çeşme

İzmir tamam, hedef Mavişehir ve Çeşme

08.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

DAP Yapı’nın İzmir projesinde yükseklik 21’inci kata ulaştı. 450 milyon liralık proje, en geç 2020’nin aralık ayında teslim edilecek.

İzmir tamam, hedef Mavişehir ve Çeşme

DAP Yapı, son iki yılda 4 bin 600 konutun teslimini yaptı. İstanbul dışındaki ilk projeleri DAP İzmir’de inşaatın hızla sürdüğünü belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İzmir’in en güvenli binasını inşa etmek istedik” dedi.

Haberin Devamı

13 milyarlık yatırım

1+0’dan 3+1’e kadar alternatif dairelerin bulunduğu DAP İzmir projesinde kişiye özel ödeme seçeneklerinin yanı sıra düşük peşinat ve düşük taksit ve senetle satış imkanı sunuluyor. DAP İzmir, 31 ve 32 katlı iki blok olarak tasarlandı. 450 milyon lira yatırımla gerçekleştirilen, geniş balkonlu, deniz manzaralı dairelerden oluşan proje, 707 konut ve ticari alandan oluşuyor. İzmir projesinde bloklardan biri 21, diğeri ise 17’nci kata ulaştı.

Ziya Yılmaz, “Bu tarz projelerde 20 metre temel derinlik güvenilir kabul edilir. Ama biz deprem ülkesi olduğumuzun bilinciyle hareket ettik. İzmir’in en güvenli binasını yapmak istedik ve 61 metre derine indik. Yani, bir bina ölçüsü olarak örnek vermem gerekirse; 21 kat yerin üstüne yapacağımız çalışmayı, 21 kat yerin altına indirdik. Otopark da yerin altında. Teslimi Aralık 2020 diye açıklamıştık. İnşaat, her ay 4 kat eklenerek yükseliyor” dedi.

Haberin Devamı

İzmir tamam, hedef Mavişehir ve Çeşme

İstanbul ve İzmir’de topladıkları arsaların büyüklüğünün 700 bin metrekareye ulaştığına dikkat çeken Yılmaz, “Önümüzdeki 5 yılda bu 700 bin metrekarede 13 milyar liralık yatırım hedefimiz var. İki yeni projeye hazırlanıyoruz. Çeşme’de denize sıfır bir arazide benzersiz bir proje için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir diğer projemiz de Karşıyaka Mavişehir’de” dedi.

Çok yoğun talep var

DAP Yapı, bundan bir süre önce Nişantaşı ve Çekmeköy arazileri için 2.9 milyar liralık iki ihaleyi de kazanmıştı. Ziya Yılmaz, “Çekmeköy, herkesin ‘Mutlaka burada yaşamam lazım’ diyeceği proje olacak. Nişantaşı’nın tarihi dokusuna, kültürüne sahip çıkabilecek projeden söz ediyoruz. Çağrı merkezimize 15 binin üzerinde Nişantaşı ile ilgili talep geldi” dedi.