Ekonomi Jolly’den ‘fırsat’ siteleri için uyarı

Jolly’den ‘fırsat’ siteleri için uyarı

07.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jolly Tours’un patronu Mete Vardar, sayıları 180’e çıkan fırsat sitelerinin para toplayarak tatil satmaya başladıklarını belirterek, bu konuda mağduriyetler yaşanabileceği uyarısında bulundu

Jolly’den ‘fırsat’ siteleri için uyarı

Jolly Tours Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, her gün milyonlarca kişiye ulaşan fırsat sitelerinin mağduriyetlere yol açabileceğini belirterek, “Bu siteler ilk kurulduğunda bizim gibi tur operatörlerinden aldıkları tatilleri satıyorlardı. Sayıları 20 civarındaydı. Şimdi ise kendileri tur operatörü gibi para toplayarak tatil satıyorlar ve sayıları 180’e ulaştı” dedi.
Bir çok kişinin ucuz tatil satan bu sitelerden dolayı mağdur olduğunu ifade eden Vardar, şunları söyledi:
“Bizim yaptığımız iş hayal satmak. Paraları neredeyse 1 yıl önceden topluyoruz. Aldığımız para karşılığında verdiğimiz tek şey A4 kağıdı. Milyonlarca lira topluyoruz. Bir nevi banka gibiyiz. Seyahat acentesi belgesi sadece 25-30 bin lira. Bir taksi plakası bile 600 bin lira. Teminat zorunluluğu acil olarak gelmeli, yasa üzerinde çalışılıyor.”

İki gün kala iptal mümkün

Bu yıl sektörde 25. yılını kutlayacak olan Jolly Tours, 2011’de yüzde 30 büyüme kaydederken, 2012’de yüzde 40’lık büyüme hedefiyle 400 bin kişiye hizmet vermeyi hedeflediğini açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Mete Vardar, 2011 yılında 180 milyon TL ciro yaptıklarını, 2012 yılında ise 200 milyon TL ciro hedeflediklerini kaydetti. Toplantıda konuşan Jolly Tours Genel Müdürü Figen Erkan ise, Jolly Tours olarak 25 yılda 3 bin kişilik dev bir yapıya dönüştüklerini belirterek, istikrarlı devam eden bir 25 yıl geçirdiklerini söyledi. Jolly Tours Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, bu yıl ilk kez yurtdışı turlarında erken rezervasyon iptal sigortasını uygulamaya sokacaklarını açıkladı. Tekin, yurtdışı seyahatini şimdi alanların yazın tatiline iki gün kala tatilini iptal edebileceğini söyledi.

Hediye ile kutluyor

25. yıl kutlamaları çerçevesinde Jolly Tours, 12 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında rezervasyon yapacak müşterileri arasında yapacağı çekilişte, 10 çift yurtiçi otellerinde, 10 çift kültür turunda, 5 çifte yurtdışı turlarında tatil kazanacak. Ayrıca 25 çift yurtiçi, 25 çift ise yurtdışına gidiş-dönüş uçak bileti kazanacak. Yine kampanya kapsamında 5 kişi iPad 2 ve i-Phone 4S kazanma şansı yakalayacak.