Ekonomi Kabinede ‘ekonomik’ değişim beklenmiyor

Kabinede ‘ekonomik’ değişim beklenmiyor

21.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından kurulacak yeni kabinede ekonomi yönetiminde bir değişiklik beklenmiyor

Kabinede ‘ekonomik’ değişim beklenmiyor

Reuters haber ajansına bilgi veren Başbakanlık ve Ak Parti yetkilileri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın görevlerine devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

‘Kurtulmuş gelebilir’
Reuters’ın haberine göre Erdoğan’dan 27 Ağustos’ta genel başkanlığı devralması beklenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 29 Ağustos’ta hükümeti kurmakla görevlendirilmesi bekleniyor.
Üst düzey bir Ak Parti yetkilisi, “Elbette karar Erdoğan ve Davutoğlu’na ait olacak ancak eylülün hemen başında göreve başlaması beklenen yeni kabinede Babacan ve Şimşek’in yanı sıra ekonomi yönetiminde herhangi bir değişiklik beklenmiyor” dedi. Konu hakkında bilgi sahibi bir başka kaynak da, ekonomideki mevcut bakanların görevlerine devam edeceğinin göründüğünü belirtirken, “Sadece ekonomide koordinasyon için yeni bir bakanlık eklenmesinin doğru olup olmayacağı tartışılıyor. Mevcut bakanlara bir ek bakanlık gelebilir” dedi. Yetkililer bu yönde bir adım atılması durumunda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un bu göreve getirilebileceğini bildirdi.
Üst düzey bir başka yetkili de, yeni kabinede 5 - 6 bakanlıkta değişiklik ve birkaç bakanlıkta yer kaydırmanın gündeme gelebileceğini belirterek, “Tüm bunlar ele alınıyor ama Erdoğan’ın ortaya koyacağı iradenin etkisi kabinede kendi gösterecek” dedi.

Haberin Devamı

Kulislerdeki isimler
Reuters’a bilgi veren yetkililer, Erdoğan’ın siyaset Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın kabineye girmesinin beklendiğini, Dışişleri Bakanlığı için ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan ya da AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu isimlerinin geçtiğini bildirdi.
Çavuşoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı’na geçmesi halinde Kültür Bakanı Ömer Çelik’in AB Bakanı olabileceğini, ondan boşalan göreve ise Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın gelebileceği belirtiliyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un ise Adalet Bakanlığına getirilebileceği kaydediliyor.