Ekonomi Kadıköy-Pendik, internete girdik

Kadıköy-Pendik, internete girdik

09.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karsan tarafından geliştirilip üretimine başlanan yeni hatlı minibüs Jest, yolcularına bedava kesintisiz internet hizmeti de sunacak. Aracın 9 ülkeye de ihraç edilmesi planlanıyor.

Kadıköy-Pendik, internete girdik

Kıraça Grubu şirketlerinden Karsan, tamamen kendi bünyesinde ve Hexagon Studio’nun katkısıyla geliştirdiği yeni minibüsünü tanıttı. Bir süre önce üretimi başlayan ve “Jest” adı verilen minibüsün yolcuları, seyahat sırasında ücretsiz internete de girebilecek.
Karsan CEO’su Murat Selek, sadece başka markalara üretim yapan bir şirket olmadıklarını, kendi markaları altında da üretim ve satışlarının olduğunu hatırlatarak, “Yeni ürünümüz Jest, Karsan markasının özgün modeli olacak. Sadece minibüs değil, midibüs versiyonuna da sahip olacak. Böylece sunduğumuz ‘sınırsız ulaşım çözümleri’ konseptinin de iki ayağını bu y,eni seri araçlar oluşturacak” dedi. Jest ile başlayan bu yeni serinin geliştirilmesi amacıyla 50 milyon euro’luk bir yatırım yaptıklarını belirten Selek, “Aracın yüzde 70’inin yerli olduğunu söylemek mümkün. Sadece motoru farklı. Geliştirme çalışmalarıysa, kardeş kuruluşumuz Hexagon Studio ile birlikte gerçekleştirildi” ifadesini kullandı.
Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı da, aracın engelli rampası, yüksek iç hacim, farklı koltukları ile fark yaratacağını belirtirken, asıl önemli özelliğinin, ücretsiz wi-fi internet hizmeti sunabilmesi olduğuna dikkat çekti.
Dünyada ilk olacak
Bunun, yolcu minibüsü için dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Kitapçı, “Vodafone ile özel anlaşma yaptık. Yolcular, minibüse bindiklerinde, seyahatleri süresince ücretsiz olarak internetten faydalanabilecek. Bunun için ne minibüsü satın alandan ne de kullanıcıdan ücret alınmayacak” dedi.
Jest’in fiyatının, 90 bin ile 105 bin lira arasında değiştiğini belirten Kitapçı, yıllık 2 bin 500 adet üretim öngördüklerini, böylece pazarda yüzde 30 ila 35 arasında bir paya ulaşmak istediklerini dile getirdi.
Jest minibüs ve midibüsleri, başta İtalya olmak üzere Avrupa ve Rusya’ya ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydeden Kitapçı, “Elektrikli ve doğalgazlı alternatifler üzerinde de çalışmalarımız var” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İtalyan firma da Karsan’dan alacak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde İETT için yaklaşık 500 adet otobüs üretip, teslimatlara başlayan Karsan, lisansör Bredamenarinibus firmasından da teklif aldı. İtalyan şirket, Bologna için açılan 140 araçlık ihaleye, Karsan’ın Bursa’da ürettiği ve Hexagon ile birlikte yeniden geliştirdiği otobüslerle katılma teklifinde bulundu. Karsan, anlaşmaya bu teklifi de dahil ederken, İstanbul için üretilenlerle aynı özelliklere sahip bir otobüsü Bologna’da tanıttı.

V1’in Londra macerası bitmedi
New York taksi ihalesine katıldığı V1 konseptinin geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdüren Karsan, Londra’nın taksi filosunu yenileme çalışmalarında yer alma isteğinden vazgeçmedi. Elektrikli versiyonunun hazırlıklarını sürdüren, geçen yıl da Kraliyet Sarayı bahçesinde sergilediği sağdan direksiyonlu aracı yeniden Londra’ya götürüyor. Londra’nın taksi adaylarından elektrikli V1, bu çerçevede araştırma ve danışmanlık şirketi Frost&Sullivan’ın haziranda düzenleyeceği “Kentsel Hareketlilik Konferansı”nda sergilenecek. Londra, gelecekte elektrikli taksilere ağırlık vereceğini açıklamıştı.