Ekonomi Kadın girişimciye ‘mobil’ destek

Kadın girişimciye ‘mobil’ destek

23.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Vodafone Vakfı, kadın girişimcilere verdiği desteği sürdürüyor. ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesiyle 4 yılda 54 bin kadına dokunan operatör şimdi de onları mobil dünyaya açıyor.

Kadın girişimciye ‘mobil’ destek

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, projeyi dört yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiklerini anımsatarak, bu süreçte kadın girişimcilere verdikleri desteklerle 60 milyon TL’lik potansiyel ekonomik değer yarattıklarını söyledi. Süel, 11 yılda vakıf olarak 4 milyona yakın insana dokunduklarını de 41 milyon liralık sosyal yatırım yaptıklarını da aktardı.

Haberin Devamı

Projeye katılan kadınların aldıkları teknoloji ve girişimcilik eğitimleriyle kendileri için özel oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak el emeklerini kazanca dönüştürebildiklerini dile getiren Süel, projenin kadınlara ürünlerini bilgi teknolojilerini kullanarak satabilmeleri için gerekli bilgi ve araçları sunduğunu kaydetti.

Dijital ortama taşıdı

Geçen yıl ise projede teknolojinin gücüyle daha fazla kadına ulaşmak için Girişimcilikte Önce Kadın mobil uygulaması geliştirildi. Hasan Süel, “Daha önce sınıf içinde verilen eğitimlerin dijital ortama aktarıldığı bu uygulama sayesinde 81 ilden tüm kadınlar projeye katılabiliyor.

Uygulama ile, ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesi ve Halk Eğitimi Merkezleri ile daha önce hiç ilişkisi olmamış kadınların yanı sıra Halk Eğitimi Merkezleri’nden mesleki eğitimini almış ama ürün satmaya başlamamış ve projede halihazırda aktif olan kadınlara ulaşılması hedefleniyor” dedi.

Haberin Devamı

30 bin kişi kullanıyor

Mobil uygulamanın indirme sayısı 30 bine ulaşırken, uygulama üzerinden eğitimlerini tamamlayan kadın sayısı ise 10 bini geçti. Uygulama, daha önce proje katılımcısı olan kadınların Halk Eğitimi Merkezleri’nde sınıfta aldığı girişimcilik ve teknoloji eğitimlerini mobil uygulama üzerinden alabilmelerini sağlıyor. Ayrıca, Halk Eğitimi Merkezleri’nde mesleki eğitimini alan ve bu uygulama sayesinde girişimcilik ve teknoloji eğitimlerini tamamlayan kadınlar, uygulama üzerinden oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağazaya ürünlerini yükleyebiliyor.

Kokulu taşla başarı geldi

Yarışmanın birincisi Berna Ertürk Polat, el işi ürünlere ve resme çok ilgili. Kendi nişanı için misafirlere hediye ararken kokulu taşla tanışmış. Deneye yanıla öğrenmiş. Bandırma Halk Eğitim Merkezi’nin paylaşımıyla Vodafone’un projesiyle tanışmış ve siteye üye olmuş. Mobil uygulama üzerinden eğitim alarak kendine yeni satış yöntemleri geliştirmiş. Polat, “Bu eğitim sayesinde satışlarımda kapasitemin üzerine çıktım. Ek iş olarak gördüğüm ve çok sevdiğim kokulu taş üretimini Türkiye Vodafone Vakfı sayesinde istihdam yarattığım bir iş modeline dönüştürmek en büyük arzum. Atölye kurup sadece bu işi yapmak ve bu işi yapmak isteyen kadınlara işi öğreterek kendi ekibimi kurmak ve büyütmek istiyorum” diye anlattı.