Ekonomi Kahve Dünyası Baylan’ı aldı

Kahve Dünyası Baylan’ı aldı

15.11.2009 - 00:14 | Son Güncellenme:

Kahve Dünyası Cumhuriyet tarihiyle yaşıt ve “Cup Griye” ile meşhur Baylan Pastanesi’ni satın aldı. Kadıköy’ün ilginç tatlarıyla ünlü Baylan Pastanesi’nin ikinci şubesi Bebek’te açılacak

Kahve Dünyası Baylan’ı aldı

İstanbul Kadıköy Çarşısı’nda yer alan Baylan Pastanesi’ni Kahve Dünyası satın aldı. Cumhuriyet’le yaşıt olan Baylan, Atatürk’ün konuklarına tatlı ikramı için tercih ettiği üç pastaneden biriydi. Pastanenin önceleri Loryan olan adı daha sonra Türkçeleştirilmiş ve ‘kusursuz’ anlamına gelen Baylan’a dönüştürülmüştü.
Kahve Dünyası’nın satın almasının ardından Kadıköy Baylan’da hiçbir değişim olmadı, hatta aynı dekorasyon ve tatların Bebek’te de yer alması için yatırım başlatıldı. Yatırımın iki ay içinde tamamlanması, yeni Baylan’ın Küçük Bebek’te bulunan Bebek Karakolu’nun hemen karşısında yerini alması planlanıyor. Bebek Baylan’da satışa sunulacak ürünler de pastanenin içinde yer alacak imalathanede üretilecek.
86 yıldan bu yana Lenas ailesinin sahibi olduğu Baylan’da ortaklık yapısının değişmesinin gerekçeleri, büyümek ve Harry Lenas’ın bir vârisi olmaması şeklinde sıralanıyor. 1967’de Beyoğlu, 1992’de Karaköy’ün kapanmasıyla tek başına kalan Kadıköy Baylan kısa sürede şubeleşerek eski günlerine döneceği belirtiliyor. Müdavimleri arasında sanat ve edebiyat çevrelerinin bulunduğu Baylan’ın Bebek şubesinin kimleri ağırlayacağı, hangi kitaplara konu olacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

56 noktada Kahve Dünyası
- İlk mağazasını 2004 yılında Eminönü’nde açan Kahve Dünyası burada toptan ve perakende kahve satışı gerçekleştirmeye başladı.
- 46’sı mağaza, 10’u corner olmak üzere yurt genelinde 56 noktada yer alıyor.
- Gelecek yıl hedefi yurtdışına açılmak.
- 2008 cirosu 30 milyon TL.
- 2009 yılı ciro hedefi 45 milyon TL.
- Hadımköy’de 10 milyon dolar yatırım sonucu kurduğu bir de kahve işleme tesisleri bulunuyor.
- Kahve Dünyası (Altınmarka) “ISO 500 2008 Büyük Kuruluş” araştırmasında 135’inci sıradan 126’ncı sıraya yükseldi.

Cappucino’yla tanıştırdı Türkiye’yi cappuccino ile tanıştıran Baylan’da likörlü, pralinli çikolataların yanı sıra pasta ve ünlü mamullerde bulunuyor. Baylan’ın ünlü tatlısı “Cup Griye”, dondurma, karamel, badem, vanilya, fıstık ve krem şantiyle yapılıyor, üstüne bal ve karamel sosu dökülerek bir kedi dili bisküviyle servis ediliyor.

Haberin Devamı

Baylancılar akımı!
Baylan’ın müdavimleri arasında Attilâ İlhan, Oktay Akbal, Behçet Necatigil, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Haldun Taner, Cemal Süreyya, Salah Birsel, Peyami Safa, Orhan Kemal, Orhan Duru, Ahmet Oktay, Fethi Naci, Leyla Erbil, Tomris Uyar, Sevim Burak gibi yazarlar bulunuyordu. Bu gruba daha sonraları Baylancılar dendi ve edebiyat tarihinde de Baylancılar Akımı olarak yerini aldı.