Ekonomi Kale Grubu’ndan Erzurum’a 5 milyon TL’lik yatırım

Kale Grubu’ndan Erzurum’a 5 milyon TL’lik yatırım

01.11.2013 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

Kale Grubu’ndan Erzurum’a 5 milyon TL’lik yatırım

Kale Grubu’nun 5 milyon TL yatırımla kurduğu Kalekim Erzurum Fabrikası, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak tarafından törenle hizmete açıldı. Fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik Avrupa ve Türk standartlarına uygun seramik yapıştırıcıları çimento esaslı ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek. Bölgedeki yakın ülkeler için sağladığı lojistik avantajdan dolayı Erzurum fabrikası Kale Grubu için üs görevi görecek. Kalekim Erzurum fabrikasında, önümüzdeki süreçte su yalıtımı malzemeleri üretimi de yapılacak.

Kalekim Yönetim Kurulu Başkanı Okyay, Erzurum Fabrikası’nın, bölgede ülke ve illerdeki potansiyel pazar ihtiyacını karşılamak amacıyla kurduklarını söyledi. Erzurum fabrikalarını sosyal sorumluluk ve stratejik olarak kurduklarına da değinen Okyay,"Erzurum fabrikamız, kuruluş yeri analizi açısından; gerek lojistik imkânları, gerek hammadde kaynaklarına yakınlık, gerekse 630 kilometreden 192 kilometreye inecek. Erzurum hinterlandını içinde üretimin satışa çevrilmesi bakımından hem grubumuz hem de yapı kimyasalları sektörü için önemli bir tesis. Şu ana kadar 2,5 milyon TL’lik bir yatırım yaptığımız fabrikamız, Doğu Anadolu’nun merkez üssü ve en önemli ticaret merkezi olan Erzurum’un yanı sıra bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Fabrikamızın üretim kapasitesi yıllık 90 bin ton. 100 kişi fabrikamızda ilk etapta istihdam edilecek. Fabrikamızın Erzurum’a kurulmasında arsa tahsisi yapan değerli iş adamımız Taner Ardahanlı’ya ve Şahika Boya’ya teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

ERZURUM'DA YATIRIM İKLİMİ OLUŞTU

Haberin Devamı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye'nin güçlü firmalarından birinin Erzurum'da öncü yatırım yapmasının heyecanını yaşadığını söyledi. Altıparmak, sosyal sorumluluk kapsamında yatırım yapan Kalekim Yönetimine teşekkür ederek,"Biz batılılar, Çinliler gibi sadece kar düşünmüyoruz. Biz önce insan diyoruz, sosyal sorumluluk diyoruz. Bu düşüncenin yansıması da Kalekim'in şehrimize fabrika kurmasıdır. Erzurum'un orta ve uzun vadede yatırımcılar için büyük önem taşımakta. Erzurum' da yatırım iklimi oluşmasından dolayı ulusal ve uluslararası büyük firmalar da şehrimize yatırım amaçlı gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile çok sayıda davetli ve iş adamı katıldı.