Ekonomi Kamuda atama müjdesi

Kamuda atama müjdesi

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2019’da kamuya yapılacak atamalara ilişkin rakamları açıkladı. Buna göre, 2019’da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere toplam 25 bin sağlık personelinin ataması gerçekleştirilecek. Bu ay içinde devlet korumasındaki 3 bin 274 gencin atama kurası yapılacak. 24 Aralık’ta ise 2 bin 500 engellinin atama kurası gerçekleştirilecek.

Kamuda atama müjdesi

Selçuk ve Koca, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlıklarının 2019 bütçesine ilişkin konuştu. Sahada çalışan sağlık personelinin iş yükünü azaltmak ve hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti vermek adına gelecek aylarda acil tıp teknikerliği, veri hazırlama işletmenliği, ambulans şoförlüğü gibi alanlarda 6 bin 500 kişilik atama yapacaklarını bildiren Koca, “2019’da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin toplam sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

67 hastane daha geliyor

Koca, 2019-2021 arasında 19 bin 782 yataklı 168 hastaneyi tamamlamayı hedeflediklerini, gelecek yıl 67 hastaneyi daha hizmete alarak 6 bin 480 nitelikli yatak kapasitesi daha kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Devlet korumasında yetişen gençlerin çalışma hayatına katılımını desteklediklerini söyleyen Selçuk da, “Bugüne değin 45 bini aşkın gencimizi kamu kurumlarında istihdam ettik. Bu ay içinde 3 bin 274 gencimizin atama kurasının yapılacağı müjdesini vermek isterim” dedi. Son 16 yılda yaklaşık 41 bin engellinin mesleki eğitim kurslarından faydalandığını, 382 bin engelli vatandaşın istihdamının sağlandığını bildiren Selçuk, “2002’de kamu kurumlarında 5 bin 777 engelli memur istihdam edilirken bugün bu rakamı yaklaşık 10 kat artırarak 53 bine ulaştırdık. 24 Aralık tarihinde 2 bin 500 engelli kardeşimizin daha atama kurasını yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kamuda atama müjdesi

İşsizlik fonunda 127 milyar TL var

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk da, “Bakanlığımızca, bugüne kadar şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarından 24 bin 140 kişinin istihdamını gerçekleştirdik. Ayrıca, eğitim desteği, faizsiz konut kredisi desteği, ücretsiz seyahat hakkı, ÖTV muafiyeti gibi birçok alanda sosyal ve ekonomik destek vermeye devam ediyoruz. Askerlik ve doğum borçlanmasını da e-Devlet’e taşıyacağız” dedi.

Bakanlığın yaptığı hiçbir yardımın, seçim takvimine endeksli olmadığını vurgulayan Selçuk, şunları söyledi:

“Yürütülen yardımlarla seçimler arasında bir bağ kurmanın rasyonel bir yaklaşım olduğunu söyleyemem. Ayrıca ‘makarna, kömür dağıtan devlet’ ithamından da kurtulmamız gerekiyor çünkü sosyal yardımların yüzde 90’ını şu anda nakdi olarak yapıyoruz. Makarna, kömür dağıtmıyoruz. Dağıtılan kömürleri de belediyelere de fatura etmiyoruz.”

İşsizlik Sigortası Fonu’na ilişkin bütün işlemlerin ilgili kanuna göre yapıldığını belirten Selçuk, “Şu anda 127 milyar liralık bir fonumuz var” diye konuştu.