Ekonomi Kamuda dijital dönüşüm başlıyor

Kamuda dijital dönüşüm başlıyor

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Kamuda dijital dönüşüm başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan dört ofisten biri olan, ‘Dijital Dönüşüm Ofisi’nin başına eski bakan Atilla Koç’un oğlu, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un kardeşi Ali Taha Koç’u atadı. Daha önce Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanı olan Koç, kamudaki dijital dönüşümü koordine edecek. Ofis, ekonomik, sosyal hayat ile kamudaki hizmetlerin dönüşümünün merkezi olacak. Ofiste, yerli otomobilden uydu projelerine; uçak projelerinden siber güvenliğe kadar, ‘dijital Türkiye’ altyapısına dair çalışmalar yapacak. Erdoğan tarafından dün yapılan atamayla oluşturulan dört ofisten üçünün başkanı belirlenmiş oldu. Daha önce, ‘İnsan Kaynakları Ofisi’ ile ‘Yatırım Ofisi’ne atamalar yapılmıştı. ‘Finans Ofisi’ne henüz atama yapılmadı.

Haberin Devamı

Dönüşümün merkezi

Dijital Dönüşüm Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte Türkiye’deki dijital dönüşümün merkezi olacak. Ekonomik ve sosyal hayat ile kamudaki hizmetlerin dijital dönüşümü için bu merkezde çalışma yapılacak. Dijital dönüşüm ile kamudaki hizmetlerin de hızlandırılıp, bürokratik süreçlerin sıfıra indirilmesi hedefleniyor. Edinilen bilgiye göre, çalışmalar kapsamında, ilk olarak eğitim altyapısının geliştirilmesine odaklanılacak. Üniversitelerde dijital teknoloji geliştiricilerini yetiştiren programların artırılması, dijital teknoloji alanında 30 bine yakın öğrencinin doktora yapması, dijital dönüşüm farkındalığının artırılması, özel teşvikler ile dijital yetkinliğe sahip işgücünün sanayi ile buluşturulması gibi adımların hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacak.

Haberin Devamı

AFAD Başkanı yeniden atandı

Erdoğan, AFAD Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan iş müfettişliklerine de atama yaptı. AFAD Başkanlığı’na bu görevi yürüten Mehmet Güllüoğlu yeniden atandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda açık bulunan iş müfettişliklerine, yeterlik sınavında başarı gösteren İş Müfettiş yardımcıları Duygu Arslan, Serdar Akyol, Gözde Begüm Akyol, Harun Serdar Akyel, Mustafa Karakaya ve Tuğçe Karakaya getirildi.

Yazarlar